15.03.2016

Pateuri cu ciuperci

Usor de preparat si de mancat💜. Aluatul se poate umple si cu branza, mere sau gem amestecat cu nuca. Deliciu😋!

Daca probati reteta mea de Pateuri cu ciuperci, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj(congelat)
  • 1 borcan ciuperci (300 g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei


Mod de preparare:
Scoatem din timp aluatul din congelator si il lasam in frigider la dezghetat sau pe masa in bucatarie. 
Trecem ciupercile sub jet de apa rece si le punem la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam, spalam si tocam marunt ceapa, apoi o punem la calit intr-o craticioara in cele 3 linguri de ulei. O lasam cateva minute, doar cat sa se inmoaie.
Peste ceapa punem ciupercile tocate marunt si le calim impreuna aproximativ 5 minute .
Adaugam smantana, potrivim gustul de sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc. Dupa acest timp dam deoparte si lasam sa se raceasca.
Taiem aluatul in jumatate, pe lung. In centrul fiecarei fasii intindem compozitia de ciuperci.
Ungem marginile cu puţin ou, apoi impaturim pe lungime(vezi foto mai jos) .
Apasam cu o rola zimtata (sau cu furculita) pe margini ca sa se lipeasca aluatul, apoi taiem fiecare fasie in 9 bucati.
Asezam pateurile astfel formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare pentru aproximativ 20-25 de minute  sau pana pateurile se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem din tava si le asezam pe un platou. Imediat ce se mai racoresc le putem servi. Sunt bune si reci. Simplu si bun nu-i asa!😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti reteta SARATELELOR CU BRANZA.
Aici gasiti reteta TIRGOANELOR CU TELEMEA.

14 comentarii:

  1. Anonim26/5/16

    Adaugat la lista de /musai facute si gustate/
    Biro Margareta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult si iti multumesc pentrui vizita,Margareta! O zi frumoasa in continuare iti doresc!!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Sa-mi spui cum ti-au placut. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Deliceoase ! Multumim mult ! O seara minunata sa aveti !

      Ștergere
  3. Sunt excelente,le fac a 3 oara!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-au placut! O zi frumoasa sa ai!:)

      Ștergere
  4. Am facut si eu aceste minunate pateuri cu ciuperci. Multumesc de reteta.

    RăspundețiȘtergere
  5. Sunt deliceoase ! Multumim mult !O seara minunata sa aveti !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru vizita si-ti doresc o zi frumoasa!

      Ștergere
    2. Am sa le fac si eu !

      Ștergere
    3. Ti le recomand cu drag, o zi buna! :)

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!