15.03.2016

Pateuri cu ciuperci




Usor de preparat si de mancat :)


loading...




       Ingrediente:
  • 400 g aluat foietaj
  • 1 borcan ciuperci (300g)
  • o ceapa
  • 2 linguri smantana
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei





Mod de preparare:
Aluatul il lasam la dezghetat la temperatura camerei.
Spalam ciupercile sub jet de apa rece si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.
Curatam si spalam ceapa si o punem la calit intr-o craticioara in cele 3 linguri de ulei. O lasam cateva minute, doar pana se inmoaie.
Peste ceapa punem ciupercile tocate marunt si le calim impreuna aproximativ 5 minute .
Adaugam smantana ,potrivim gustul de sare si piper, omogenizam si mai lasam 1-2 minute pe foc, apoi dam deoparte sa se raceasca.






Taiem aluatul in jumatate pe lung si in centrul fiecarei fasii intindem compozitia de ciuperci.
Ungem marginile cu puţin ou apoi impaturim pe lungime(vezi foto) .
Apasam cu o rola zimtata (furculita) pe margini să se lipească,apoi taiem fiecare fasie in 9 bucati.
Asezam pateurile astfel formate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le ungem cu ou.
Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25-30 de minute la foc mediu, pana pateurile se rumenesc frumos.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

9 comentarii:

  1. Anonim26/5/16

    Adaugat la lista de /musai facute si gustate/
    Biro Margareta

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult si iti multumesc pentrui vizita,Margareta! O zi frumoasa in continuare iti doresc!!

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Sa-mi spui cum ti-au placut. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere
  3. Sunt excelente,le fac a 3 oara!!! :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult ca ti-au placut! O zi frumoasa sa ai!:)

      Ștergere
  4. Am facut si eu aceste minunate pateuri cu ciuperci. Multumesc de reteta.

    RăspundețiȘtergere

..

Articole recente