05.07.2016

Dulceata de visine

Cea mai buna dulceata pentru clatite si nu numai. Este in topul dulceturilor ;)


Daca probati reteta mea de Dulceata de visine, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.
loading...
       Ingrediente:
  • 5 kg visine
  • 3,5 kg zahar
  • zeama de la doua lamai







Aici gasiti reteta GEMULUI DE CAISE.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU VISINE SI CACAO.



Mod de preparare:
Am spalat visinile, le-am indepartat coditele si le-am lasat la scurs intr-o strecuratoare.
Cand au fost scurse le-am scos samburii si le-am asezat intr-un vas de tuci, in straturi alternative cu zaharul.
Am acoperit vasul cu capac si l-am lasat sa stea asa peste noapte.
Am sterilizat borcanele:le-am spalat bine cu detergent de vase, apoi le-am clatit in mai multe ape. Le-am asezat intr-o  tava,  fara sa se atinga intre ele, pe care am pus-o in cuptor. Am aprins cuptorul la foc mic si le-am lasat aproximativ o jumatate de ora. Dupa acest timp am inchis cuptorul, am pus si capacele  bine spalate in tava cu borcane si le-am lasat sa se raceasca in cuptor.
 A doua zi am pus oala cu visine  pe foc mediu. Am amestecat usor pana s-a dizolvat zaharul, iar cand a inceput sa fiarba am redus focul.
Am indepartand spuma care s-a format ori de cate ori a fost nevoie, apoi am adaugat zeama de lamaie. Dupa aproximativ 45 de minute am inceput sa fac proba picaturii: pe o farfurie pe care am tinut-o cateva minute in congelator am lasat sa cada cateva picaturi de dulceata. Daca isi pastreaza forma, fara se se imprastie, dulceata este gata. Daca nu, o mai fierbem 5-7 minute si repetam testul picaturii. Eu l-am repetat.
Cand a fost gata, am lasat putin dulceata sa se racoreasca(2-3 minute), apoi am pus-o in borcane.  Am inchis borcanele cu capace si le-am intors cu capacul in jos pentru 10-15 minute, dupa care le-am rasturnat in pozitia normala si le-am acoperit cu o patura. Le-am lasat pana in ziua urmatoare sa se raceasca lent. A iesit o dulceata aromata, fara conservanti sau alte chimicale.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente