26.06.2016

Tort pentru Andreea



 Un tort preparat anul trecut pentru una dintre printesele familiei noastre.
 La multi ani ,Andreea! <3


loading...


      Ingrediente

      Blat:
  • 100 g faina de migdale
  • 150 g zahar pudra
  • 30 g cacao
  • 7 albusuri
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
      Mousse de ciocolata alba:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 75 ml apa
      Mousse de ciocolata neagra:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu 75% cacao
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 75 ml apa
      Mousse de ciocolata cu lapte:



  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata cu lapte
  • 1 plic gelatin(10g)
  • 75 ml apa
      Mousse roz:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 1 plic tort gelee rosu
  • 1 plic gelatina(10g)
  • 75 ml apa
      Mousse cu sirop de menta:
  • 400 ml frisca lichida
  • 400 g ciocolata alba
  • 4 linguri sirop de menta
  • un strop de colorant alimentar verde
  • 1 plic de gelatina (10g)
  • 50 ml apa
      Pentru decor:
  • 600 ml frisca lichida
  • o ciocolata alba
  • un plic tort gelee rosu
  • o vafa imprimata + gelatina
  • bomboane decor


 



Mod de preparare
Blat:
Amestecam  migdalele cu 70 g zahar pudra si cacao. Separat batem albusurile bine cu praful sare, apoi adaugam treptat cele 80 g zahar pudra ramase. Turnam amestecul de migdale peste albusurile batute si amestecam usor cu spatula , adaugam si esenta de rom. Punem intr-o tava  tapetata cu hartie de copt si  coacem 15-20 minute la 200 grade.

Mod de preparare mousse-uri de ciocolata alba, neagra si cu lapte:

Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 100 ml frisca lichida , o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim la foc mic cateva secunde gelatina hidratata, fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata topita si omogenizam . Cand se raceste amestecul de ciocolata il incorporam in  300 ml frisca  batuta.





Mousse de menta:

Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 100 ml frisca lichida , o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.O luam de pe foc si adaugam siropul de menta si colorantul verde. Topim la foc mic  cateva secunde gelatina hidratata, fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata topita si omogenizam . Cand se raceste amestecul de ciocolata il incorporam in 300 ml frisca  batuta.


Mousse roz:
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10-15 minute.Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 100 ml frisca lichida , o punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Topim la foc mic cateva secunde gelatina hidratata, fara sa fiarba, apoi o adaugam in ciocolata topita si omogenizam . Cand se raceste amestecul de ciocolata il incorporam in 300 ml frisca  batuta, impreuna cu tort gelee-ul rosu.


Frisca decor:
Ciocolata rupta bucatele o amestecam cu 3 linguri de frisca .O punem pe foc si o lasam doar cat sa se topeasca . Dupa ce se raceste o amestecam cu restul de frisca care a fost batuta cu tort gelee-ul rosu.

Asamblare tort:

Pentru ca nu am avut o tava atat de inalta in care sa asamblez tortul , am imbracat o cutie tare de carton in folie alimentara si hartie de copt.
Am pus primul strat de  mousse cu sirop de menta, am nivelat  si am dat la frigider pentru o ora. La fel am procedat si cu celelalte straturi de mousse. Imediat ce am turnat ultimul strat am asezam blatul racit, am apasat usor si l-am insiropat cu un sirop preparat din 4 linguri de zahar ars si 200 ml apa .Am data tortul la frigider pana a doaua zi.
A doua zi am rasturant tortul pe un platou,am indepartat  folia alimentara si m-am apucat sa-l ornez.
Deasupra lui am intins  jumatate din gelatina,am nivelat si am asezat cu grija vafa de napolitana. Am presat usor si am intins peste ea  cealalata jumatate de gelatina. Am ornam tortul cu frisca si bomboane decor. Copii au fost super incantati si de aspect si de gust.
Sa va fie de folos!!
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Cite grame are un plic de gelatina?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ecaterina,pliculetul classic de 10 g. Am sa scriu si in reteta. Multumesc de vizita si te mai astept! O zi frumoasa in continuare sa ai!

      Ștergere

});

Articole recente