28.06.2016

Tarta cu struguri





Un desert simplu si gustos,care se poate prepara cu fructe de sezon.


loading...
       Ingrediente
       Blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 1 plic zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • un varf cutit de sare

       Crema:
  • 500 ml lapte
  • 125 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 80 g unt
  • 4 linguri faina
  • 3 plicuri zahar vanilat
       Decor:
  • struguri albi
  • un plic tort gelee 



Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana obtinem o spuma tare. Adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat si mixam pana se topeste. Batem galbenusurile cu uleiul pus ca la maioneza. Incorporam galbenusurile in albusuri amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.Adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Punem compozitia intr-o tava de tarta (28 cm) unsa cu unt si tapetata cu faina si o dam la cuptorul preincalzit pentru 20-25 minute.





Crema: 
Intr-un vas cu fund dublu punem la fiert 400 ml de lapte. Galbenusurile le frecam cu sarea,  zaharul si zaharul vanilat .Adaugam restul de lapte si punem faina cernuta. Mixam si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand energic ca sa nu faca cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana apoi o dam deoparte si adaugam untul. Amestecam pana la omogenizare. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Asamblare:
Intindem crema peste blatul de tarta racit. Deasupra cremei asezam struguri (eu am taiat boabele de struguriin jumatati si le-am scos samburii). Peste struguri turnam un plic de tort gelee preparat dupa instuctiunile de pe ambalaj.
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente