28.06.2016

Snitele din carne de porc

Un preparat rapid, gustos si de nerefuzat. Bune si pentru pachet, dar si pentru picnic. Noi l-am servit ca atare, dar se pot servi cu garnitura preferata.💜

Daca probati reteta de Snitele de porc  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 500 g cotlet de porc(se poate folosi pulpa de porc)
  • 4 oua mici sau 3 medii 
  • faina 
  • pesmet
  • condimente carne de porc(optional) 
  • sare 
  • piper macinat 
  • ulei pentru prajit 


Mod de preparare:
Taiem cotletul sau pulpa de porc in felii potrivite ca marime,  apoi batem fiecare felie cu ciocanul de snitele pana ajunge la grosimea de cca 5 mm.
Condimentam fiecare felie de carne cu condimente, sare si piper macinat, apoi le suprapunem si le lasam deoparte 15-20 de minute.
Spargem ouale intr-un bol, adaugam putina sare si piper macinat si le batem cu furculita. Eu am avut 4 oua mai micute de la gaini de curte, dar se pot folosi 3 oua de marime medie. Pregatim doua farfurii in care vom pune pesmet si faina....cam 3-4 linguri cu faina punem intr-o farfurie, iar in cealalta cam 5-6 linguri cu pesmet.
Luam prima felie de carne si o tavalim prin faina. Scuturam excesul de faina, apoi o trecem prin oul batut. O scurgem de ou si la final o trecem prin pesmet. Puteti lucra cu furculita sau cu mana. Procedam la fel si cu restul feliilor de carne.
Punem intr-o tigaie/cratita ulei cam de doua- trei degete. Cand uleiul se incinge punem snitelele(fara sa le inghesuim) si le prajim la foc mediu. Dupa aproxmativ 2-3 minute verificam sa vedem daca snitelele au inceput sa se rumeneasca. Cand sunt frumos rumenite le intoarcem pe partea cealalta si le lasam sa se prajeasca. Cand sunt gata, le scoatem pe un platou in care punem mai multe straturi de prosoape de hartie ca sa absoarba surplusul de ulei. Procedam la fel pana terminam de prajit toate snitelele. Daca este nevoie mai completam cu ulei sau il schimbam. Servim snitelele, calde, alaturi de garnitura preferata. Daca doriti, le puteti face la cuptor astfel: se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi se stropesc snitelelele cu putin ulei…ideal ar fi sa folositi un spray cu ulei. Se coc in cuptorul incins la foc mediu spre mare cam -20 de minute pe fiecare parte. Un deliciu! 😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

9 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!