Ingrediente:
- 4 pulpe inferioare de pui
- 1 kg cartofi noi (mici)
- 4-5 catei de usturoi
- rozmarin uscat
- boia dulce(optional)
- sare
- piper macinat
- 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam pulpele de pui, le tamponam cu prosoape de hartie, apoi le condimentam cu sare, piper macinat si boia. Pulpele de pui se pot inlocui cu aripioare, piept sau orice carnita de pui aveti si va place. Si condimentele sunt la alegere, le puteti folosi pe cele care va plac sau ce aveti in bucatarie. Le punem intr-un castron pe care il acoperim cu capac sau folie alimentara si il lasam deoparte aproximativ o ora. Daca este prea cald tinem vasul in frigider.
Spalam bine cartofii cu un burete aspru, ii lasam la scurs, apoi ii presaram cu sare. Daca sunt prea mari ii fierbem cateva minute doar cat sa fie fierti pe jumatate.
Asezam carnea de pui si cartofii intr-o tava sau un vas yena. Punem printre bucatile de carne si cartofi, usturoiul taiat bucati mari, apoi stropim totul cu ulei. Dam tava/vasul la cuptor (foc mediu 180°C) pentru aproximativ o ora si un sfert sau pana pulpele si cartofii se rumenesc frumos si sunt bine patrunse.
Spre sfarsit adaugam putin rozmarin uscat. Cam asta-i tot. Simplu si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Parlim, curatam si spalam pulpele de pui, le tamponam cu prosoape de hartie, apoi le condimentam cu sare, piper macinat si boia. Pulpele de pui se pot inlocui cu aripioare, piept sau orice carnita de pui aveti si va place. Si condimentele sunt la alegere, le puteti folosi pe cele care va plac sau ce aveti in bucatarie. Le punem intr-un castron pe care il acoperim cu capac sau folie alimentara si il lasam deoparte aproximativ o ora. Daca este prea cald tinem vasul in frigider.
Spalam bine cartofii cu un burete aspru, ii lasam la scurs, apoi ii presaram cu sare. Daca sunt prea mari ii fierbem cateva minute doar cat sa fie fierti pe jumatate.
Asezam carnea de pui si cartofii intr-o tava sau un vas yena. Punem printre bucatile de carne si cartofi, usturoiul taiat bucati mari, apoi stropim totul cu ulei. Dam tava/vasul la cuptor (foc mediu 180°C) pentru aproximativ o ora si un sfert sau pana pulpele si cartofii se rumenesc frumos si sunt bine patrunse.
Spre sfarsit adaugam putin rozmarin uscat. Cam asta-i tot. Simplu si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Delicioasa reteta
RăspundețiȘtergereMultumesc, o zi buna sa ai!
ȘtergereMultumim de retete sa t foarte bu e
RăspundețiȘtergereCu drag!
Ștergere