06.06.2016

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor

Sa profitam din plin de aparitia cratofilor noi. Daca nu este sezon, putem folosi cartofi vechi, doar ca ii fierbem pana se patrund pe jumatate inainte de a-i pune in cuptor.❤  

Daca probati reteta mea de Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor, va astept cu drag sa reveniti si  sa-mi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.

    Ingrediente:
  • 4 pulpe inferioare de pui
  • 1 kg cartofi noi (mici)
  • 4-5 catei de usturoi
  • rozmarin uscat
  • boia
  • sare
  • piper macinat
  • 3-4 linguri ulei
Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam pulpele de pui, le tamponam cu prosoape de hartie, apoi le condimentam cu sare, piper si boia. Le punem intr-un castron pe care il acoperim cu capac sau folie alimentara si il lasam la frigider aproximativ o ora.
Spalam bine cartofii cu un burete aspru, ii lasam la scurs si ii presaram cu putina sare. Daca sunt prea mari ii fierbem cateva minute (sa fie fierti doar pe jumatate)
Asezam pulpele si cartofii intr-o tava sau un vas yena. Punem printre bucatile de carne si cartofi, usturoiul taiat bucati mari, apoi stropim totul cu ulei. Dam tava/vasul la cuptor (foc mediu 180°C) pentru aproximativ o ora si un sfert sau pana pulpele si cartofii se rumenesc frumos si sunt bine patrunse.
Spre sfarsit adaugam putin rozmarin uscat. Cam asta-i tot. Simplu si delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii si alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.

4 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!