12.06.2016

Prajitura din albusuri cu cirese

Un desert delicios cu fructe de sezon.



loading...
      Ingrediente:
  • 2 cani albusuri (cana de 200 ml)
  • 2 cani faina
  • 1 ½ cana zahar
  • 5 linguri ulei

  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • o lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • cirese fara samburi





Mod de preparare:
Batem albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. 
Adaugam treptat zaharul amestecat cu zaharul vanilat si mixam pana acesta se topeste. 
Punem cate o lingura de ulei si mixam dupa fiecare. 
Amestecam faina cernuta cu praful de copt si incepem sa o adaugam treptat amestecand usor de jos in sus cu o spatula.




La sfarsit punem coaja de lamaie.
Tapetam o forma rotunda (28 cm diametrul) cu hartie de copt si turnam compozitia. 
Asezam ciresele deasupra compozitiei si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 35-40 de minute.
Facem testul cu scobitoarea. 
Sa va fie de folos!
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente