26.03.2016

Chec(guguluf) din albusuri si fructe uscate

Extrem de simplu si rapid.O idee foarta buna pentru a folosi albusurile ramase.



loading...


     Ingrediente:
  • 10 albusuri
  • 10 linguri faina
  • 10 linguri zahar
  • 4 linguri ulei

  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • 250 g fructe uscate (stafide,ananas,goji)
  • coaja de lamaie confiata
     Glazura :
  • 100 g ciocolata (50%cacao)
  • 75 ml frisca lichida
  • o lingura unt



Mod de preparare:
Mixam albusurile pana devin spuma tare.
Adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa.Punem si zaharul vanilat.
Adaugam uleiul ca la maioneza si amestecand usor cu o spatula.
Cernem faina cu praful de copt si o incorporam in bezea amestecand usor , de jos in sus.
Turnam compozitia intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu faina.
Presaram fructele uscate si amestecam usor cu o furculita sa se distribuie in toata compozitia.




Punem forma in cuptorul preincalzit la foc mediu  pentru aproximativ 45 minute.Facem testul cu scobitoarea.
Scoatem checul din forma si il lasam o jumatate de ora sa se raceasca ,apoi il rasturnam pe un platou.
Glazura:
Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba)dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul . Amestecam pana ciocolata si untul se topesc si obtinem o compozitie fina.Turnam glazura peste guguluful racit. Il tinem aproximativ 20 de minte la frigider pana se intareste glazura , apoi il putem felia si servi .
Sa va fie de folos!
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.












loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Anonim15/12/16

    Fructele nu se lasa la fund ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara! Fructele nu se lasa la fund...respecta reteta si iti va iesi guguluful la fel ca i poza. Te pup, o seara frumoasa!

      Ștergere

p.b.
});

Articole recente