11.06.2016

Cheesecake cu jeleu de caise

Cel mai simplu si bun desert fara coacere. Jeleul si fructele pot fi la alegere.


loading...

       Ingrediente:
       Blat:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
       Crema :
  • 3 cutii cu mascarpone (a cate 250 g )
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra

  • 250 g piure de caise(preparat din 200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina(2 pliculete si jumatate)
  • 150 ml apa
       Jeleu:
  • 500 g caise (puteti folosi alte fructe)
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina(1 1/2 pliculet)
  • 100 ml apa



Mod de preparare
Blat:

Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul si ciocolata topita apoi omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.
Piure de caise:
Punem pe foc intr-o craticioara caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie . Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.
Crema :
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu branza mascarpone zaharul pudra si zaharul vanilat .Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata(o topim inainte cateva secunde,fara sa fiarba). La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul obtinut peste blatul de biscuiti si dam tava la rece.




Jeleu de caise:
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita ,astfel obtinand jeleul.
Cand jeleul este rece il adaugam peste crema intarita.Dam la frigider pentru minim 3 ore ,de preferat peste noapte.
Indepartam inelul formei dezlipind marginile cu un cutit. Ca ornament am folosit o caisa feliata si putina ciocolata alba topita.Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte.
Sa va fie de folos! 
Aici gasiti si alte retete de torturi si prajituri. 











loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente