11.06.2016

Cheesecake cu jeleu de caise

Cheesecake-ul cu jeleu de caise este unul dintre cele mai simple si rapide deserturi fara coacere. Caisele se pot inlocui cu capsune sau alte fructe de sezon.  

Daca probati reteta mea de Cheesecake cu jeleu de caise, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...


      Ingrediente:
     Blat:

  • 350 g biscuiti digestivi
  • 150 g unt topit 
  • 50 g ciocolata cu lapte
    Crema :
  • 3 cutii cu mascarpone (a cate 250 g )
  • 400 g branza de vaci cremoasa
  • 300 ml frisca lichida
  • 200 g zahar pudra
  • 250 g piure de caise(preparat din 200 g caise fara samburi si 3 linguri cu zahar)
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 25 g gelatina granule(2 pliculete si jumatate)
  • 150 ml apa
    Jeleu:
  • 500 g caise
  • 6 linguri zahar
  • 15 g gelatina granule(1 1/2 pliculet)
  • 100 ml apa



Aici gasiti reteta CHEESECAKE CU CAPSUNI(cu indulcitor)
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.


Mod de preparare
Blat:

Maruntim fin biscuitii, turnam peste ei untul topit(racit) si ciocolata topita, apoi omogenizam. Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (diametrul de 25 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam forma la frigider pana pregatim piureul de caise si crema de branza.
Piure de caise:
Punem pe foc intr-o craticioara caisele cu zaharul si le fierbem cateva minute pana se inmoaie. Le pasam cu blenderul si le trecem printr-o sita.
Crema :
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute. Mixam branza de vaci cu branza mascarpone, zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam piureul de caise racit si gelatina hidratata(o topim inainte cateva secunde, fara sa fiarba). La sfarsit incorporam frisca batuta. Turnam amestecul astfel obtinut peste blatul de biscuiti si dam tava la rece.
Jeleu de caise:
Hidratam gelatina in 100 ml apa rece. Caisele cu zaharul si apa le fiebem cateva minute pana se inmoaie, le pasam si trecem totul printr-o sita. Le amestecam cu gelatina topita.
*
Cand jeleul este rece il adaugam peste crema intarita. Dam la frigider pentru minim 3 ore sau cel mai bine peste noapte.
Dupa acest timp, trecem cu un cutit pe marginile/peretii formei ca sa dezlipim prajitura si indepartam inelul cu atentie. 
 
Ca ornament am folosit o caisa feliata si putina ciocolata alba topita. Taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte. MI-NU-NAT💜💜!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de DULCIURI. 













loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).