13.05.2016

Tocanita cu ciuperci si pui


Un fel de mancare extrem de gustos si usor de preparat.
loading...


     Ingrediente:
  • 3 pulpe de pui 
  • 500 g ciuperci 
  • 1 morcov 
  • 1 ardei gras 
  • 6 cepe 

  • 6 catei de usturoi 
  • 250 ml suc de rosii 
  • 75 ml ulei 
  • sare 
  • piper 
  • boia 
  • marar verde 




Mod de preparare:

Curatam si spalam pulpele, le taiem in jumatati si le punem la fiert intr-o oala cu apa.
Inlaturam spuma care se formeaza
Curatam si spalam legumele apoi le adaugam in oala cu carne.Le putem pune intregi sau taiate.
Lasam pe foc pana cand pulpele sunt pe jumatate fierte.




Cand s-au fiert le scoatem si strecuram supa pe care o vom folosi la prepararea tocanitei.

Intr-o cratita punem uleiul la incins si adaugam pulpele pe care le vom rumeni usor . 
Cand pulpele s-au rumenit le scoate si in acelasi ulei adaugam ceapa taiata solzisori si usturoiul taiat feliute.
Le lasam sa se caleasca putin si adaugam ciupercile curatate,spalate si taiate feliute. 
Dupa aproximativ 10 minute adaugam supa cat acopere legumele.
Punem pulpele deasupra legumelor si dam cratita la cuptorul preincalzit.
Lasam pana lichidul scade la jumatate si  si pulpele sunt fragede. 
Adaugam sucul de rosii, condimentam cu boia, sare si piper si reintroducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute. La sfarsit presaram marar verde tocat.
Sa va fie de folos!😘
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente