27.05.2016

Mancare de limba cu masline

O mancare delicioasa, hranitoare cu gust si aroma deosebite. Este tare buna! Recomand cu drag reteta!💜 Se poate folosi si limba de vita...iese la fel de buna.


Daca probati reteta mea de Mancare de limba cu masline, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.💜

      
     Ingrediente:
  • 1 kg limba de porc(4 bucati)
  • 200 g masline negre
  • 4 cepe
  • un morcov
  • un pahar cu vin alb
  • o lingura pasta de rosii/bulion
  • o lingura pasta de ardei (se poate inlocui tot cu pasta de rosii)
  • 3-4 linguri cu ulei
  • o lingura de amidon (faina)
  • piper boabe si macinat
  • o frunza de dafin
  • sare


Mod de preparare:
Am spalat bucatile de limba in mai multe ape reci si le-am pus la fiert in oala sub presiune cu apa cat sa le acopere cu doua degete. Am adaugat o ceapa(curatata de coaja si spalata), un morcov(curatat de coaja si spalat), cateva boabe de piper, o frunza de dafin si un varf cutit de sare.
Am inchis oala cu capacul din dotare si am fiert limba 35 de minute dupa primul suierat. Daca o fierbeti intr-o oala clasica adaugati putin mai multa apa si daca este nevoie, pe parcurs, mai completai cu apa fierbinte. Limba trebuie sa fie fiarta aproape in totalitate. Daca folositi limba de vita timpul de fierbere este mai mare. Cand a fost gata, am scos limba de porc din oala(am pastrat zeama in care a fiert), am indepartat legumele, iar cand s-a racorit putin am curatat-o de piele si grasime, apoi am taiat-o in felii. Nu trebuie lasata prea mult sa se raceasca pentru ca se va curata mai greu.
Am incins uleiul intr-o cratita si am calit trei cepe tocate marunt.
Am adaugat bulionul, pasta de rosii si ardei, apoi am amestecat. Am stins totul cu vinul si aproape 3 polonice din zeama in care a fiert limba.
Am diluat amidonul in putina zeama din care a fiert limba, apoi l-am pus in sosul care clocotea...am amestecat rapid ca sa nu faca cocoloase. Am adaugat si maslinele, am acoperit cratita partial cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic aproximativ 10 minute. Dupa acest timp am adaugat bucatile de limba si am mai lasat sa fiarba impreuna cateva minute(8-10). Spre sfarsit am condimentat cu piper macinat si am potrivit gustul de sare. Bunatate!😋 Se poate servi calda sau rece.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.








Aici gasiti reteta pentru SALATA CU LIMBA DE PORC SI CIUPERCI.
Aici gasiti reteta pentru SUPA DE PASARE CU GALUSTE DIN GRIS.

12 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!! Zi frumoasa in continuare sa ai!!

      Ștergere
  2. Pot inlocui limba🙊cu altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Da o poti inlocui cu carnea care iti place. Sarbatori fericite!

      Ștergere
  3. Anonim2/11/23

    Rețeta este foarte bună, dar la final se adaugă câteva felii de lămâie fără coajă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea folosesc lamaia la final, dar noua nu ne place. Ambele variante sunt corecte. O zi buna!

      Ștergere
  4. Anonim2/11/23

    Buna ziua va multumesc pentru rețetele dvs. sunt f. bune si educative dar și instructive. MULTUMESC. 💖😘😘😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri!💖

      Ștergere
  5. Anonim3/11/23

    Foarte bun si usor de preparat.Multumim pentru reteta

    RăspundețiȘtergere
  6. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri! Te mai astept si altadata

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!