27.05.2016

Limba cu masline



O mancare delicioasa si hranitoare...sper sa va placa si voua 😘



loading...
      Ingrediente:
  • 1 kg limba de porc
  • 200 g masline
  • 4 cepe 
  • un morcov
  • un pahar de vin alb
  • o lingura pasta de tomate

  • o lingura pasta de ardei 
  • 3-4 linguri ulei
  • o lingura de amidon (faina)
  • piper boabe si macinat
  • o frunza de dafin
  • sare




Mod de preparare:
Am spalat limba foarte bine si am pus-o la fiert in oala sub presiune cu o ceapa,un morcov,cateva boabe de piper, frunza de dafin si un praf de sare.
Am fiert-o 40 de minute, apoi am scos-o (am pastrat zeama in care a fiert) iar cand s-a racorit am curatat-o de piele si grasime si am taiat-o felii.
Am incins uleiul intr-o cratita si am calit trei cepe tocate marunt.
Am adaugat pasta de tomate si ardei,am amestecat,apoi am turnat paharul cu vin si 2-3 polonice din zeama in care a fiert limba .




Cand a dat in clocot am adaugat amidonul dizolvat in putina supa racita, am pus maslinele(tinute in apa rece ) am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic .
Dupa un sfert de ora am adaugat limba, am condimentat cu piper macinat si am potrivit gustul de sare.
Am mai lasat sa fiarba impreuna cateva minute(8-10) si mancarea a fost gata.
Se poate servi calda sau rece.
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Multumesc frumos!! Zi frumoasa in continuare sa ai!!

      Ștergere
  2. Pot inlocui limba🙊cu altceva?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata! Da o poti inlocui cu carnea care iti place. Sarbatori fericite!

      Ștergere

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente