27.05.2016

Mancare de limba cu masline

O mancare delicioasa, hranitoare cu gust si aroma deosebita. Este tare buna! Recomand cu drag reteta!


Daca probati reteta mea de Mancare de limba cu masline, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...
      

      Ingrediente:
  • 1 kg limba de porc
  • 200 g masline 
  • 4 cepe 
  • un morcov 
  • un pahar cu vin alb 
  • o lingura pasta de rosii/bulion
  • o lingura pasta de ardei (se poate inlocui tot cu pasta de rosii) 
  • 3-4 linguri ulei 
  • o lingura de amidon (faina) 
  • piper boabe si macinat 
  • o frunza de dafin 
  • sare
Aici gasiti reteta SALATEI CU LIMBA DE PORC SI CIUPERCI.
Aici gasiti reteta SUPEI DE PASARE CU GALUSTE DIN GRIS.


Mod de preparare:
Am spalat limba de porc foarte bine si am pus-o in oala sub presiune cu apa cat sa o acopere cu doua degete. Am adaugat o ceapa(curatata de coaja si spalata), un morcov(curatat de coaja si spalat), cateva boabe de piper, o frunza de dafin si un varf cutit de sare.
Am inchis oala cu capacul si am fiert limba 40 de minute dupa primul suierat. Daca o fierbeti intr-o oala normala adaugati putin mai multa apa si daca este nevoie, pe parcurs, mai completai cu apa fierbinte. Dupa acest timp am scos limba de porc din oala(am pastrat zeama in care a fiert), am indepartat legumele, iar cand s-a racorit putin am curatat-o de piele si grasime si am taiat-o in felii. Nu trebuie lasata prea mult sa se raceasca pentru ca o vom curata mai greu.
Am incins uleiul intr-o cratita si am calit trei cepe tocate marunt.
Am adaugat pasta de rosii  si ardei, am amestecat, apoi am turnat paharul cu vin si aproape 3 polonice din zeama in care a fiert limba.
Cand a dat in clocot am adaugat amidonul dizolvat in putina zeama(din care a fiert limba) racita, am pus maslinele(tinute in apa rece ) am acoperit cu capac si am lasat sa fiarba la foc mic .
Dupa un sfert de ora am adaugat limba, am condimentat cu piper macinat si am potrivit gustul de sare.
Am mai lasat sa fiarba impreuna cateva minute(8-10) si mancarea a fost gata.
Se poate servi calda sau rece.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.








Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.


loading...

4 comentarii:

Postări populare