24.04.2016

Chiftelute la cuptor

Chiar daca timpul de gatire este putin mai mare, vor iesi niste chiftelute gustoase si mult mai sanatoase ca cele prajite in ulei. Recomand cu drag sa le faceti si voi!❤
Daca probati reteta mea de Chiftelute la cuptor  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.

    Ingrediente:
  • 500 g carne tocata de porc sau amestec vita si porc
  • o ceapa mai mare
  • 5-6 catei de usturoi sau dupa gust
  • un ou
  • 3 linguri pesmet
  • sare
  • piper macinat
  • cateva fire de marar si patrunjel verde
;

Mod de preparare:
Pentru prepararea chiftelutelor vom folosi carne care sa aiba si grasime cam 20-25 %. Eu am avut doar carne de porc pe care am tocat-o acasa printr-o masina de tocat cu sita medie, dar se poate folosi carne amestec porc si vita.
Punem carnea tocata intr-un bol. Dam ceapa pe razatoarea cu orificii mici direct in bolul cu carnea. Ceapa si sucul lasat de ceapa vor creste suculenta chiftelelor. La fel procedam si cu usturoiul sau daca doriti il puteti zdrobi ori il treceti prin presa speciala. Punem pesmetul, oul si verdeata tocata marunt. Condimentam cu sare si piper macinat dupa gust, apoi omogenizam/framantam bine cu mana. Acoperim bolul cu o farfurie si lasam compozitia pentru chiftele sa stea cel putin 15 minute.
Dupa acest timp mai amestecam odata in compozitie. Luam din compozitie si formam cu palmele umezite in apa, bile potrivite ca marime. Punem langa noi un castronel cu apa si ne umezim palmele de fiecare data cand formam o chifteluta. Pe masura ce le formam le aplatizam si le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare(200
°C). Dupa aproximativ 20-25 de minute sau cand sunt rumenite pe partea de jos, intoarcem chiftelele si le mai lasam pana se rumenesc frumos si pe cealalta parte. Cand sunt gata, le scoatem din tava si le asezam pe un platou. Le servim ca atare sau cu diferite garnituri.Sunt bune si calde si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

15 comentarii:

  1. Foarte bune piftelutele le.am facut ieri

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Super! Ma bucur mult ca au fost si pe gustul vostru! O seara frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim25/4/23

      Foarte bune!

      Ștergere
    3. Multumesc frumos!

      Ștergere
  2. Foarte bune și sănătoase

    RăspundețiȘtergere
  3. O sa le incerc cu siguranta!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Cristina! Multumesc pentru incredere...astept sa imi spui cat de mult v-au placut.

      Ștergere
  4. O reteta de chiftelute delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Cristina. Iti multumesc pentru vizita si comentariu, te mai astept cu drag!

      Ștergere
  5. Anonim24/5/22

    Minunată, foarte bune mulțumesc sînt delicioase

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si aprecierei. O zi frumoasa!

      Ștergere
  6. Anonim9/9/22

    Mulțumesc pentru rețea de chiftelute,interesantă compoziția, am sa încerc și eu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept sa imi spui cat de mult v-au placut. O zi minunata!

      Ștergere
  7. Anonim1/4/24

    Фоарте буне ши густоасе со прмит мулцумек де сфатурь

    RăspundețiȘtergere