27.02.2016

Chiftelute marinate

Pentru ca am "copt"'mai multe chiftelute, m-am gandit ca jumatate din ele sa le fac marinate.Au iesit o bunatate!



loading...


      Ingrediente
      Pentru chiftelute: 
  • 1/2 kg carne tocata( vita si porc) 
  • o ceapa 
  • 3 catei de usturoi 
  • 1 ou 
  • 2 linguri cu pesmet 
  • 3 linguri cu faina(pentru tavalit chiftelele) 

  • sare 
  • piper 
  • boia iute 
  • marar 
  •  Pentru sos: 
  • 3 linguri cu pasta de tomate 
  • 500 ml supa de pui (apa) 
  • o lingura cu amidon (faina) 
  • o frunza de dafin 
  • o lingurita cu zahar 
  • sare
  • vegeta (optional)
  • piper 
  • 50 ml ulei 
  • o lingura otet 
  • patrunjel/marar 



 Mod de preparare:

Chiftelute: punem carnea tocata intr-un castron ,adaugam ceapa si usturoiul dat pe razatoarea mica,oul, pesmetul si mararul. Omogenizam si condimentam cu sare, piper si boia. Formama bile din compozitia obtinuta pe care le tavalim prin faina.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 35-40 de minute, la foc mediu. La jumatate coacerii intoarcem chiftelutele pe partea cealalta.Le lasam sa se rumeneasca frumos apoi le scoatem pe prosoape absorbante.





Sos: punem uleiul intr-o cratita si cand se incinge  adugam pasta de tomate diluata in 100 ml supa.Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si amidonul (faina) desfacut in putina apa. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care adugam chiftelele,condimentele, zaharul si otetul.

Dupa aproximativ 10 minute oprim focul si presaram verdeata tocata marunt.
Sa va fie de folos!😘

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente