27.02.2016

Chiftelute marinate

Pentru ca am "copt" mai multe chiftelute, m-am gandit ca jumatate din ele sa le fac marinate....si am avut o idee buna.😊 Au iesit o delicioase!

Daca probati reteta mea de Chiftelute marinate, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata❤

Ingrediente
Pentru 
chiftelute
:

  • 1/2 kg carne tocata( vita si porc)
  • o ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri cu pesmet
  • 3 linguri cu faina
  • sare
  • piper macinat
  • boia iute
  • marar
Pentru sos:
  • 3-4 linguri ulei
  • 3 linguri cu pasta de rosii
  • 500 ml supa de pui sau apa
  • o lingura cu faina sau amidon
  • o frunza de dafin
  • o lingurita cu zahar
  • sare
  • piper macinat
  • o lingura otet
  • patrunjel/marar



Mod de preparare
Chiftelute:
Punem carnea tocata intr-un bol. Peste ea adaugam ceapa si usturoiul date pe razatoarea mica, oul, pesmetul si mararul tocat. Omogenizam si condimentam cu sare, piper macinat si boia. Din compozitia obtinuta formam bile pe care le tavalim putin prin faina(optional).
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute la foc mediu. La jumatate coacerii intoarcem chiftelutele pe partea cealalta. Le lasam sa se rumeneasca frumos, apoi le scoatem pe prosoape absorbante din hartie.
Sos:
Punem uleiul intr-o cratita, iar cand acesta  se incinge adugam pasta de tomate diluata in 100 ml supa/apa. Lasam sa dea cateva clocote si adaugam restul de supa si faina desfacuta in putina apa. Amestecam bine si lasam 4-5 minute sa fiarba, dupa care punem chiftelele, condimentele, zaharul si otetul.
Dupa aproximativ 10 minute oprim focul de sub cratita si presaram verdeata tocata marunt. Le putem servi ca atare sau alaturi de un piure de carofi sau paste. Un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa  distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu MANCARURI CARNE/PESTE.

6 comentarii:

  1. Anonim26/4/23

    Minunate retetele! Multumim mult pentru inspiratie!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. Te mai astept :) .

      Ștergere
  2. Anonim8/12/23

    foarte gustoase

    RăspundețiȘtergere
  3. Adevarat. Sarbatori cu sanatate sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  4. Loredana9/9/24

    Bună ziua! Spuneți-mi, vă rog, ce înseamnă 3 linguri ml? Apare ca ingredient la sos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Loredana! Iti multumesc pentru atentionare...cele 3 linguri sunt cu ulei. Initial am vrut sa scriu cantitatea in ml, apoi m-am razgandit si am zis sa o scriu in linguri, dar am omis sa spun ce este. O zi frumoasa!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!