Ingrediente:
Mod de preparare:
Spalam carnea, o tamponam cu hartie absorbanta si o taiem in cubulete potrivite ca marime.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam bucatile de carne. Amestecam, apoi lasam carnea sa se rumeneasca pe toate partile adaugand din cand in cand cate putina apa ca sa se patrunda bine. Cand bucatile de care sunt rumene si moi le soatem pe o farfurie si in acelasi ulei punem ceapa tocata marunt. O calim pana se inmoaie, apoi adaugam prazul taiat bucati mai mari de aproximativ 2 centimetri...vom folosi doar partea alba a prazului. Lasam sa se caleasca impreuna 2-3 minute dupa care punem carnea rumenita, maslinele si o cana jumatate cu apa. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic in cratita acoperita partial cu un capac. Daca maslinele sunt prea sarate le puteti da inainte in 2-3 clocote. Cand carnea si prazul sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam dupa gust cu boia, piper macinat si sare. Daca sosul este prea subtire il ingrosam cu faina diluata in putina apa. Mai lasam sa fiarba cinci minute si la sfarsit presaram marar/patrunjel tocat. Cand mancarea se mai racoreste putin o putem servi alaturi de salata preferata sau muraturi. Bunatate!😋
- 500 g carne de porc
- 4 fire de praz (500 g)
- o ceapa
- 2 linguri pasta de rosii
- 150 g masline
- 2-3 linguri ulei
- sare
- piper macinat
- boia dulce de ardei
- o lingurita cu varf cu faina
- cateva fire de marar sau patrunjel verde
Mod de preparare:
Spalam carnea, o tamponam cu hartie absorbanta si o taiem in cubulete potrivite ca marime.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam bucatile de carne. Amestecam, apoi lasam carnea sa se rumeneasca pe toate partile adaugand din cand in cand cate putina apa ca sa se patrunda bine. Cand bucatile de care sunt rumene si moi le soatem pe o farfurie si in acelasi ulei punem ceapa tocata marunt. O calim pana se inmoaie, apoi adaugam prazul taiat bucati mai mari de aproximativ 2 centimetri...vom folosi doar partea alba a prazului. Lasam sa se caleasca impreuna 2-3 minute dupa care punem carnea rumenita, maslinele si o cana jumatate cu apa. Lasam sa fiarba in continuare la foc mic in cratita acoperita partial cu un capac. Daca maslinele sunt prea sarate le puteti da inainte in 2-3 clocote. Cand carnea si prazul sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam dupa gust cu boia, piper macinat si sare. Daca sosul este prea subtire il ingrosam cu faina diluata in putina apa. Mai lasam sa fiarba cinci minute si la sfarsit presaram marar/patrunjel tocat. Cand mancarea se mai racoreste putin o putem servi alaturi de salata preferata sau muraturi. Bunatate!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Aici gasiti reteta pentru MANCARE DE PRAZ CU MASLINE SI CARTOFI.Aici gasiti reteta pentru CIORBA DE PRAZ ACRITA CU ZEAMA DE VARZA.
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
Bun, multumesc!
RăspundețiȘtergereCu drag, o zi fumoasa!
Ștergere