25.02.2018

Ciorba de praz acrita cu zeama de varza


O ciorba delicioasa si sanatoasa de sezon.Nu facusem de mult o asemenea ciorbita si am zis ca acum este momentul mai ales ca suntem si in post. O recomand cu incredere!
     
loading...
      Ingrediente:
  • 3 fire de praz(aproximativ 400g) 
  • 3 cartofi 
  • o ceapa 
  • un morcov 
  • o radacina mica de pastarnac 
  • o felie mica de telina 
  • 3 linguri rosii cubulete pentru ciorba (reteta aici) se pot folosi rosii din conserva sau zarzavat pentru ciorbe. 
  • 2 linguri orez 
  • sare 
  • 2-3 linguri ulei 
  • zeama de varza dupa gust 
  • cateva frunze de leustean(am folosit congelat) 



Aici gasiti reteta de CIORBA DE PUI A LA GREC.


Mod de preparare:
Curatam si spalam legumele ,apoi le taiem dupa preferinta...in bucati mai mari sau mai mici.
Eu am tocat cubulete ceapa, telina, pastarnacul si ardeiul. Morcovul l-am taiat in rondele, iar cartofii in bucati potrivite. Prazul fiind mai subtire l-am taiat in rondele de cca 3-4 cm lungime, dupa ce am indepartat primul strat de frunze.
Punem uleiul la incins intr-o oala si adaugam toate legumele. Le calim aproximativ 5 minute ,apoi stingem totul cu aproximativ 1, 5 litri apa. Apa trebuie sa treaca peste legume cam cu trei degete.





Acoperim oala cu capac si lasam sa fiarba la foc mic. Cand legume au inceput sa se patrunda adaugam orezul spalat.In momentul in care cartofii si legumele sunt bine patrunse punem rosiie cubulete , iar dupa cateva clocote turnam zeama de varza(dupa gust). Gustam si adaugam sare. Cand ciorba este gata, stingem focul de sub oala si adaugam leusteanul.Este delicioasa aceasta ciorba de praz si se poate servi si calda si rece. Aaa...si cu ardei iute!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!






loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente