20.03.2016

Prajitura tavalita din albusuri

Aveam niste albusuri stranse in congelator si nu stiam ce sa fac cu ele. Le-am folosit in aceasta prajitura.... a iesit delicioasa!😉




Daca probati reteta mea de Prajitura Tavalita din albusuri sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.


    Mod de preparare
    Blat:

  • albusul de la 11 oua(350 g)
  • 225 g zahar(9 lg)
  • 250 g faina(10 lg)
  • 150 ml ulei vegetal
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita praf de copt
  • un varf de cutit cu sare
    Glazura:
  • 250 g unt gras
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 g ciocolata 50% cacao
  • 2 lingurite esenta de rom 
    Decor:
  • 150 g nuca de cocos

Mod de preparare
Blat:
Masuram/cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana.
Punem albusurile care au stat la temperatura bucatariei intr-un bol sau in vasul mixerului, adaugam sarea peste ele si le mixam pana devin spuma.
Adaugam in 2-3 reprize zaharul si zaharul vanilat si mixam bine de fiecare data pana zaharul se dizolva si obtinem o bezea tare si lucioasa. Lasam mixerul deoparte. Amestecam faina cu praful de copt si incepem sa o cernem treptat in bezea alternad cu uleiul turnat in fir subtire. Amestecand usor, de jos in sus, cu o spatula de bucatarie. 
Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm)tapetata cu hartie de copt si o dam la cuptorul preincalzit la foc mediu- 180°C pentru aproximativ 25-30 de minute.
Facem testul cu scobitoarea: infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt. Daca pe scobitoare raman urme de aluat, mai lasam blatul 5 minute in cuptor si repetam testul.
Cand este gata o scoatem din tava cu hartie cu tor o lasam sa se raceasca bine, apoi o taiem cubulete.
Glazura:
Punem toate ingredientele (mai putin esenta) intr-o craticioara, pe foc mic.
Amestecam cu telul pana se dizolva zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Luam vasul de pe foc si adaugam esenta.
*
Cu ajutorul unei furculite luam fiecare cub si il scufundam in glazura calduta, apoi il tavalim prin nuca de cocos. Asezam prajiturile pe un platou, apoi le putem servi. Sunt delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase ca sa aveti de unde va inspira. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.








Aici gasiti reteta pentru CHEC DIN ALBUSURI SI FRUCTE USCATE.

5 comentarii:

  1. Anonim18/5/16

    Iti admir rezultatul muncii,produsele sunt pentru toate buzunarele,dar avind in vedere ca te preocupa dulciurile astept si ceva mai deosebit ,mai elaborat.Ce zici de Morena?Tosca cu mac?Kardinal schnitte,prajitura vieneza,Somloi,Regina Maria,Tort sacher etc....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cand timpul imi va perimite,cu siguranta o sa am si aceste retete pe blog. Multumesc frumos de vizita, o zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  2. Cate albusuri ar trebui, concret?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca 12 albusuri am avut...nu mai stiu sigur pt. ca le-am strans in timp in congelator

      Ștergere
  3. Daaa,Kardinalschnitte e absolut minunată,sunt fană,și nu e greu de făcut!merită încercat 😏

    RăspundețiȘtergere