Translate

13.03.2016

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta este un desert fin, racoritor si de mare efect. Se prepara usor si cu reusita garantata.Recoamand cu drag s-o faceti si voi!

 
Daca probati reteta mea de Prajitura Fanta, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

      Ingrediente
      Blat:
  • 6 oua 
  • 6 linguri zahar 
  • 4 linguri faina 
  • 2 linguri cacao 
  • 100 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom 
  • un pliculet praf de copt 
  • un varf cutit de sare
      Crema: 
  • 500 g branza de vaci ( am folosit Pilos de la Lidl) 
  • 200 g unt 82% grasime 
  • 200 g zahar pudra 
  • o fiola esenta de vanilie 
      Glazura: 
  • 2 plicuri budinca de vanilie 
  • 800 ml Fanta ( am folosit Santal de portocale) 
  • 5 linguri zahar 

Aici gasiti reteta PRAJITURII CU NUCA ''SUMEGI''.
Aici gasiti reteta PRAJITURII LAMAITA.


Mod de preparare
Blat:
Separam galbenusurile de albus. Mixam galbenusurile cu zaharul, doar cat sa se omogenizeze(1-2 minute), apoi adaugam uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Cu ajutorul unei spatule(lingura) incorporam faina cernuta si amestecata cu cacaoa si praful de copt. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si le adaugam in compozitia de galbenusuri impreuna cu esenta de rom. Amestecam usor, de jos in sus. Turnam compozitia intr-o tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 25 de minute, la foc mediu(180°). Facem testul cu scobitoarea (infigem o scobitoare in mijlocul blatului si daca iese curata, fara aluat prins pe ea, inseamna ca este copt). Cand blatul este copt il scoatem din tava(cu hartie cu tot) si il lasam la racit.
Crema:
Mixam untul moale cu zaharul pudra pana devine spuma, apoi adaugam branza si esenta. Mixam pana se omogenizeaza. Intindem crema peste blatul racit si dam tava la frigider pentru aproximativ doua ore.
Glazura:
Preparam budinca conform instructiunilor de pe ambalaj, doar ca in loc de lapte folosim 800 ml Fanta( Santal de portocale). Cand este putin calduta o turnam peste stratul de crema. Dam din nou prajitura la frigider pentru cel putin doua ore, dupa care o putem portiona. Servim prajitura alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete CU DULCIURI.

Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 

loading...

3 comentarii:

  1. Anonim1/1/17

    Nu arata doar bine,arata excelent! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim17/11/17

    va rog frumos spuneti-mi cum sa o tai asa frumos sa nu se impreuneze cremele,am facut o data si am ramas total dezamagita la taiat :(((

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...