29.02.2016

Prajitura Lamaita



O prajitura simpla si gustoasa care ti se topeste in gura...o prajitura cu dor de copilarie.


loading...

      Ingrediente
      Aluat:

  • 700 g faina(aproximativ)
  • 3 oua
  • 9 linguri zahar pudra
  • 9 linguri ulei
  • 9 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniu de prajituri
      Crema:
  • 300 g unt 82% grasime
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • un litru lapte
  • o fiola esenta de vanilie
  • coaja si sucul de la o lamaie



Aici gasiti reteta PRAJITURII GRETA GARBO.


Mod de preparare
Aluat:

Am mixata ouale cu zaharul, zaharul vanilat si sarea. Am adaugat uleiul si laptele, apoi amoniul stins in otet. Am inceput sa adaug faina si sa amestec, la inceput cu o lingura, apoi am framantat cu mana. Am pus faina cat sa iasa un aluat potrivit de tare. Cand aluatul nu s-a mai lipit de maini l-am lasat la odihnit jumatate de ora la temperatura camerei, dupa care l-am impartit in patru parti egale. Am facut patru foi pe care le-am copt pe dosul tavii. .
Eu am intins aluatul direct pe hartie de copt apoi l-am transferat cu totul pe fundul tavii. Am copt fiecare foaie 7-8 minute la foc potrivit in cuptorul preincalzit.





Crema:
Am pus intr-un vas faina, zaharul, laptele, coaja si sucul de lamaie si le-am amestecat. Am asezat vasul pe foc mic si am amestecat continuu cu telul pana compozitia s-a ingroasat. Cand a fost gata am dat vasul deoparte, am adaugat esenta de vanilie si am lasat amestecul sa se raceasca cu o folie deasupra. Cand  s-a racit am adaugat untul si am mixat bine pana la omogenizare.

Asamblare:
Am montat prajitura in tava pe fundul careia am copt foile. Am impartit crema in trei, am asezat prima foaie in tava si am intins o parte din crema. Am asezat a doua foaie peste crema si am presat usor cu palmele. Am procedat la fel pana am terminat foile si crema. Am pus o folie de plastic peste prajitura, apoi am pus un tocator peste ea (sa stea presata) si am lasat-o la rece pana a doua zi ,pana foile s-au inmuiat. Am portionat prajitura si am servit-o alaturi de cei dragi. Este o prajitura delicioasa cu foi fragede ce se topesc in gura.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI 














loading...
loading...

Un comentariu:

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente