27.03.2016

Prajitura cu nuca Sumegi



O prajitura fina, satioasa si plina de savoare. Data viitoare voi face portie dubla :)
Reteta de inspiratie: http://luckycake.ro/retete/sumegi-cu-nuca/

loading...

  

       Ingrediente

       Blat:
  • 4 albusuri
  • 125 g zahar
  • 100 g miez de nuca macinat
  • o lingura faina
  • un praf de sare
  • o lingurita praf de copt(optional)
   

      Crema:
  • 4 galbenusuri
  • un ou
  • 125 g zahar
  • 25 g cacao
  • 125g unt 82%grasime
  • 1/2 fiola esenta de vanilie
  • un praf de sare

  

       Glazura:
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 50 g unt
  • 3 lg.frisca lichida


       Decor:
  • miez de nuca prajit

Aici gasiti reteta PRAJITURII ALCAZAR
 Aici gasiti reteta PRAJITURII ALBINITA


Mod de preparare
Blat: 
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Adaugam zaharul in 3-4 reprize si mixam in continuare pana albusurile vor deveni ca o bezea tare si lucioasa.
Amestecam nucile cu faina, praful de copt(daca il folositi) si le incorporam in bezea amestecand usor cu o spatula.
Tapetam o tava mare( am folosit tava de la aragaz) cu hartie de copt si intindem bezeaua.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute,pana bezeaua se intaresete si incepe sa se rumeneasca usor pe margini.




Crema: 
Amestecam cu telul oul, galbenusurile, zaharul, praful de sare si cacaoa cernuta.
Compozitia astfel obtinuta o punem sa fiarba pe baie de aburi, amestecand mereu, pana se ingroasa si devine ca o budinca.Dam deoparte si adaugam untul moale si esenta.

Glazura: 
Punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca si untul, pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare.






Asamblare:

Taiem blatul (racit) in trei bucati egale, pe verticala.
Pe un platou asezam prima bucata de blat si intindem jumatate din cantitatea de crema (calduta). Asezam al doilea blat si intindem restul de crema.
Peste al treilea blat vom turna glazura de ciocolata.
Decoram cu nuci prajite tocate grosier.
Dam prajitura la frigider si o taiem a doua zi (eu nu am avut rabdare si am taiat-o dupa 2 ore). Deliciu!!
Sa va fie de folos!
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI




















loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Foarte gustoasa sI apetisanta.
    Am facut-o și eu.��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ti-a placut,Mirela! o seara frumoasa iti doresc! <3

      Ștergere

p.b.
});

Articole recente