25.03.2016

Placinta cu mere si dulceata de visine (de post)


O bunatate de placinta 🌝



loading...

      Ingrediente
      Aluat
:
  • o cana faina(cana de 250 ml)
  • 125 ml apa
  • 125 ml ulei
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

     Umplutura:
  • 700 g mere
  • 3 lg. dulceata de visine
  • 4 lg.zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 3 linguri gris







Mod de preparare:
Cernem faina cu praful de copt intr-un castron  apoi adaugam sarea,zaharul si esenta. 
Turnam apa fierbinte cu uleiul peste faina si amestecam bine cu o spatula.
Lasam aluatul la odihnit jumatate de ora ,dupa care il framantam putin pe planseta infainata.
Daca aluatul este prea moale ,mai adaugam 2-3 linguri de faina.





Curatam merele de coaja si cotor ,le taiem in felii subtiri (vezi foto) si le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.
Intindem o foaie rotunda din aluat (40 cm diametrul),mai groasa la mijloc si un pic mai subtire pe margini, direct pe hartie de copt.
Transferam cu totul intr-o tava.
In mijlocul foii de aluat presaram grisul apoi punem merele si dulceata de visine.
Pliem marginile aluatului si le impaturim peste placinta,lasand mijlocul de fructe gol.
Apasam usor cu mainile si presaram zahar tos deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu , pentru aproximativ 40 de minute, pana placinta se rumeneste frumos. 













loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente