19.02.2016

Prajitura cu mere





O prajitura delicioasa si frageda de ti se topeste in gura.


loading...




      Aluat:
  • 450-500 g faina
  • 200 g unt
  • 4 linguri smantana
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet praf de copt
  • esente, coaja de lamaie (optional)
  • un praf de sare





       Umplutura:
  • 2 kg mere
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • scortisoara



Mod de preparare
Umplutura:

Merele se spala,se curata si se dau pe razatoarea cu orificii mari . Se adauga zaharul si scortisoara si se amesteca bine. Se calesc pana scade zeama lasata. Se lasa la racit.




Aluat:
Intr-un castron se cerne faina cu praful de copt.Se adauga restul ingredientelor si se framanta bine.Se lasa aluatul o jumatate de ora in frigider dupa care se imparte in doua si se intind doua foi.
Se aseaza prima foaie in tava (25x35 cm) tapetata cu hartie de copt. Merele se aseaza peste foaie si se niveleaza . Cea de-a doua foaie se taie fasii cu o rola(cutit) si se face un grilaj deasupra merelor. Se da tava la cutorul preincalzit la foc mediu, pentru 40-50 de minute pana se rumeneste frumos.Portionam prajitura cand se raceste si o servim alaturi de cei dragi .
Sa va fie de folos!
     Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.

loading...


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

p.b.
});

Articole recente