09.03.2016

Plachie de crap

Una dintre cele mai simple si delicioase retete cu peste. Se prepara rapid, are gust excelent si este sanatoasa. Recomand cu drag reteta!💚


Daca probati reteta mea de Plachie de crap  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


     Ingrediente:
  • 1,300 kg trunchi de crap 
  • 3 cepe mari 
  • 3 catei de usturoi 
  • un ardei gras rosu
  • o cutie rosii cubulete(400 g). Se pot folosi si ½ kg rosii proaspete, decojite. 
  • 200 ml vin alb 
  • 3-4 linguri de ulei 
  • sare 
  • piper macinat 
  • o frunza de dafin 
  • patrunjel verde 
  • 3-4 linguri ulei pentru prajit pestele 


Mod de preparare:
Curatam pestele de solzi si intestine, il portionam si il spalam bine insistand si in interior unde trebuie sa indepartam toata pielita neagra ca altfel va da gust amar pestelui. Dupa ce il spalam il mai putem tine 15- 20 de minute intr-un vas cu apa rece, apoi il clatim din nou si il punem intr-o strecuratoare. Il presaram cu sare pe interior si exterior si il lasam sa stea asa o jumatate de ora.
Dupa acest timp incingem uleiul intr-o tigaie si rumenim putin bucatile de peste.
Separat, in alt vas, incingem uleiul si adaugam ceapa taiata solzisori si un varf cutit de sare. Lasam ceapa doar cat sa se inmoaie fara sa se prajeasca, apoi adaugam ardeiul taiat in fasii. Dupa 2-3 minute punem rosiile cubulete, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper macinat. Lasam sa fiarba cam 3-4 minute, dupa care punem usturoiul zdrobit si turnam vinul. Vinul se poate inlocui cu apa sau supa de legume in care punem o lingurita cu otet.
Dupa ce da cateva clocote transferam sosul intr-o tava si asezam bucatile de peste deasupra.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180 °C ) pentru aproximativ 40 minute sau pana pestele este bine patruns. Timpul de gatire poate varia in functie de marimea bucatilor de peste. Din cand in cand stropim pestele cu sosul din tava.
La sfarsit presaram patrunjel tocat. Servim plachia calda sau rece...cum va place. Este o reteta rapida, delicioasa si sanatoasa pe care o recomad din inima💚.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

28 de comentarii:

  1. Anonim1/12/18

    Arata extraordinar! O s-o fac!

    RăspundețiȘtergere
  2. Superb.. Cu siguranță voi face și eu...

    RăspundețiȘtergere
  3. Arată bine...mulțumesc!💐

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu. Pup, o saptamana frumoasa!

      Ștergere
    2. Anonim25/3/24

      Va mulțumesc din inima.....suflet drag și bun.Pentru ca nu ne treceți cu vederea și ne arătați toate bunătățile.Mult spor în continuare și multa sănătate.

      Ștergere
    3. Cu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!

      Ștergere
  4. Multumesc pt. reteta , maine dimineata voi pregati plachia , dar cu macrou , sper sa arate la fel ca cea postata de dvs.O zi buna va doresc.

    RăspundețiȘtergere
  5. MITREGNER RITA24/11/22

    Multumesc! O idee excelenta pentru weekend-ul urmator!

    RăspundețiȘtergere
  6. Anonim26/11/22

    O idee excelenta, o mancare foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos.

      Ștergere
    2. Anonim25/3/24

      Bună ziua d-na Gicuța va mulțumesc frumos pentru rețete culinare pe care dstra ni le postați sunt super cel puțin plakia de peste o adoram foarte mult multă sănătate va doresc ,,,

      Ștergere
    3. Buna seara!Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!

      Ștergere
  7. Anonim26/11/22

    Multumesc! Am sa incerc reteta dumneavoastra.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag! Astept sa imi spui cat de mult v-a placut.

      Ștergere
  8. Anonim26/11/22

    La plachie eu folosesc și lamaie

    RăspundețiȘtergere
  9. Anonim1/3/24

    F.buna plachie de crap! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim24/3/24

    Dacă nu am crap,cu fitofag merge?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Merge facuta cu orice peste aveti. O seara frumoasa!

      Ștergere
  11. Anonim26/4/24

    Cea mai corecta reteta de plachie.Fara probleme poate concura la ''Gusturile copilariei''.Vinul merge foarte bine daca este sec sau,ok,demisec.Si chiar doi-trei ardei,chiar si capia,morcov taiat felii calit putin cu ceapa si alte alea....in balta,la mamaia,plachia nu se refuza niciodata....Insula Mare a Brailei....

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!