25.03.2020

Urzici la congelator pentru iarna

Acum doua saptamani am gasit urzici in piata la un pret cat de cat acceptabil(15 lei). Am facut o mancare grozava cu usturoi si am pus si doua pungute in congelator. Sper sa le mancam sanatosi la iarna.💜


Daca probati reteta mea de Urzici la congelator pentru iarna  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile mele de FacebookFacebook.

     Ingrediente:
  • urzici
  • apa
  • sare


Am avut 2 kg si jumatate de urzici pe care le-am impartit in trei parti egale. Doua parti le-am pregatit pentru a le congela, iar din restul am facut o mancare delicioasa cu usturoi.
Cum procedam:
In primul rand ne inarmam cu multa rabdare pentru a curata urzicile 😊. Indepartam tijele mai groase si eventualele paie, fire de iarba. Vom purta manusi de unica folosita ca sa nu ne intepe la maini. Le punem intr-un vas mare si le spalam in mai multe apa reci. De fiecare data le scoatem din vas cu mana  ca eventualele impuritati sa ramana la fundul vasului  Punem intr-o oala apa(cca 1,5 l) si putina sare. Punem oala pe foc si cand apa incepe sa fiarba adaugam urzicile(maxim 1 kg de uzici). Le lasam sa fiarba aproximativ 2,3 minute dupa primul clocot, apoi le scoatem intr-o strecuratoare. Daca aveti loc suficient in congelator opriti din zeama in care au fiert uzicile si puneti-o in pet-uri de 0,5 l. Cand veti gati urzicile folositi din aceasta zeama.
Trecem urzicile prin jet de apa rece, apoi le lasam la scurs si racit in strecuratoare. Le tocam cu cutitul, nu prea marunt, apoi le punem in pungute cat folosim odata. Daca urzicile sunt micute le puteti lasa intregi. Sigilam pungutele, le etichetam si le punem in congelator. Cam asta-i tot. Sa ne ajute Dumnezeu sa le mancam sanatosi la iarna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z











9 comentarii:

  1. Imi place aceasta reteta pentru ca nu trebuie fierte urzicilor foarte mult și astfel să își piardă din proprietățile de vindecare. Si explicația este clara si detaliată. Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mult drag, te mai astept si cu alte retete!

      Ștergere
  2. Multumesc mult sunteți foarte drăguță.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu!

      Ștergere
  3. Foarte frumos explicat și cu poze !

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt bune pentru conservat și urzicile care ies toamna, crude în urma tăierii celor batrane ?

    RăspundețiȘtergere
  5. Eu le-am pus la congelator fara a le fierbe, astfel : le-am curatat de de alte ierburi, le-am spalat bine,le-am lasat la scurs dupa care le-am si strans in mana incat sa le scurg si apa care ramasese, dupa care le-am pus in pungi si le-am bagat la congelator!

    RăspundețiȘtergere