02.03.2016

Gogosi

Gogosi.... dulciurile copilariei mele.



loading...

      Ingrediente:
  • 500 g faina 
  • 150 ml lapte 
  • 100 ml iaurt 
  • 100 g zahar 
  • 50 ml ulei 
  • o lingura de untura solida 
  • 2 oua 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • coaja de lamaie 
  • esenta de vanilie 
  • un praf de sare 
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile(optional) 
  • ulei pentru prajit gogosile 



Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURNATE CU IAURT.

Mod de preparare:
Punem la inmuiat drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut.  Adaugam o lingurita de zahar si una de faina, amestecam si o lasam la dospit.
Restul de lapte si iaurtul il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, doar cat acesta sa se topeasca.
Cand zaharul s-a topit dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu furculita.






Intr-un castron cernem faina. Facem o adancitura in mijloc, adaugam drojdia dospita, untura si amestecul de lapte caldut.
Amestecam bine, apoi transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul.
Framantam aproximativ15-20 minute, pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron il acoperim cu un prosop si-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Pe planseta infainata intindem o foaie de aproximativ 1 cm, din care decupam gogosile cu o ceasca(pahar ). Le mai lasam la crescut 15-20 de minute. Resturile de aluat care raman le framantam putin, intindem foaie din nou si decupam gogosi.
Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoatem gogosile pe prosoape de hartie , le lasam putin la scurs apoi le 'tavalim" prin zahar pudra .
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi ma gasiti pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
loading...
loading...

4 comentarii:

  1. Ce se poate folosi in loc de untura ,nu am voie untura sa mananc ,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti inlocui untura cu unt. Spor la gatit si sa-mi spui cum ti-au iesit!

      Ștergere
  2. Am sa fiu pofticioasa de gogoși,pana la adânci bătrâneți ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel! Te pup, Dia_diana si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente