Translate

02.03.2016

Gogosi pufoase

Gogosi.... dulcele copilariei mele. Cu pofta le mancam atunci, cu pofta si amintiri frumoase le fac si le mananc si-acum.
Daca probati reteta mea de Gogosi pufoase, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut

loading...

      Ingrediente:
  • 500 g faina 
  • 150 ml lapte 
  • 100 ml iaurt 
  • 100 g zahar 
  • 50 ml ulei 
  • o lingura de untura solida sau unt moale 
  • 2 oua 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • coaja de lamaie 
  • esenta de vanilie 
  • un praf de sare 
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile(optional) 
  • ulei pentru prajit gogosile 


Aici gasiti reteta GOGOSILOR TURNATE CU IAURT.
Aici gasiti reteta CORNURILOR PUFOASE CU RAHAT.

Mod de preparare:
Punem la inmuiat drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina, amestecam si o lasam la dospit.
Restul de lapte si iaurtul le punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, doar cat acesta sa se dizolve.
Cand este gata, dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie, praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu furculita.
Intr-un castron cernem faina.Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia dospita, untura si amestecul de lapte, zahar si oua (caldut).
Amestecam bine, apoi transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul.
Framantam aproximativ15-20 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron il acoperim cu un prosop si-l lasam la crescut pana isi dubleaza volumul. Pe planseta infainata intindem o foaie de aproximativ 1 cm din care decupam gogosile cu o ceasca(pahar ). Le mai lasam la crescut 15-20 de minute. Resturile de aluat care raman le framantam putin, intindem foaie din nou si decupam gogosi.
Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc frumos.
Scoatem gogosile pe prosoape de hartie, le lasam putin la scurs apoi le 'tavalim" prin zahar pudra. Delicioase!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI






Gogosi.... dulciurile copilariei mele.




Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

4 comentarii:

  1. Ce se poate folosi in loc de untura ,nu am voie untura sa mananc ,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti inlocui untura cu unt. Spor la gatit si sa-mi spui cum ti-au iesit!

      Ștergere
  2. Am sa fiu pofticioasa de gogoși,pana la adânci bătrâneți ;))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si eu la fel! Te pup, Dia_diana si iti multumesc pentru vizita!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Prajitura cu mere, biscuiti si crema de vanilie

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...