02.03.2016

Gogosi

Gogosi.... dulciurile copilariei mele.



loading...

      Ingrediente:
  • 500 g faina 
  • 150 ml lapte 
  • 100 ml iaurt 
  • 100 g zahar 
  • 50 ml ulei 

  • o lingura de untura solida 
  • 2 oua 
  • 1 pliculet drojdie uscata 
  • coaja de lamaie 
  • esenta de vanilie 
  • un praf de sare 
  • zahar pudra pentru tavalit gogosile(optional) 
  • ulei pentru prajit gogosile 




Mod de preparare:
Punem la inmuiat drojdia in 3-4 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina,amestecam si o lasam la dospit.
Restul de lapte si iaurtul il punem intr-o craticioara pe foc si il incalzim impreuna cu zaharul, atat doar cat acesta sa se topeasca.
Cand zaharul s-a topit dam craticioara deoparte, lasam sa se racoreasca si adaugam esenta de vanilie,praful de sare, coaja de lamaie si ouale batute cu furculita.
Intr-un castron cernem faina.Facem o adancitura in mijloc si punem drojdia dospita,untura si amestecul de lapte caldut.
Amestecam bine apoi transferam aluatul pe masa de lucru si incepem sa framantam adaugand treptat uleiul. 
Framantam aproximativ15-20 minute pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Punem din nou aluatul in castron il acoperim cu un prosop si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pe planseta infainata intindem o foaie de aproximativ 1 cm, din care decupam gogosile cu o ceasca(pahar ). Le mai lasam la crescut 15-20 de minute.Resturile de aluat care raman le framantam putin, intindem foaie din nou si decupam gogosi.


Intr-un tuci (cratita) incingem uleiul si punem gogosile la prajit cu partea de jos (cea de pe planseta) in sus si le prajim pe ambele parti la foc potrivit, pana se rumenesc frumos. 
Le scoatem pe prosoape de hartie , le lasam putin la scurs apoi le 'tavalim" prin zahar pudra .
Sa va fie de folos!😘






Aici gasiti reteta de gogosi turnate,cu iaurt.












loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Ce se poate folosi in loc de untura ,nu am voie untura sa mananc ,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti inlocui untura cu unt. Spor la gatit si sa-mi spui cum ti-au iesit!

      Ștergere

});

Articole recente