10.03.2016

Cornulete fragede cu rahat

Aceste delicioase cornulete sunt fragede de se topesc in gura si se pot pastra mai mult timp in cutii inchise cu capac.  Recomand cu drag sa le faceti si voi!💚

Daca probati reteta mea de Cornulete fragede cu rahat sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍. Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉.


    Ingrediente 
    Aluat:
  • 750 g faina(aproximativ) 
  • 75-100 g zahar pudra 
  • 250 g osanza topita si racita (puteti inlocui cu 300 g unt gras sau 250 g untura solida) 
  • 2 galbenusuri 
  • 3 linguri smantana fermentata
  • 2 pliculete zahar vanilat 
  • un pliculet de amoniu de prajituri stins intr-o lingura cu otet 
  • un varf cutit de sare
   Umplutura:
  • rahat
   Pentru finisat:
  • zahar pudra 






Mod de preparare:
Mixam 1-2 minute osanza(untul moale sau untura solida) cu zaharul pudra.
Adaugam restul ingredientelor(mai putin faina) si mixam pana obtinem o compozitie omogena. Daca nu aveti amoniu il putei inlocui cu un pliculet de praf de copt.
Lasam mixerul deoparte si incepem sa adaugand treptat faina cernuta. Daca vom folosi unt, ne va intra mai putina faina. Framantam rapid si incorporam atata faina cat sa  obtinem un aluat potrivit de tare. Infasuram aluatul in folie alimentara si il punem in frigider pentru cateva ore, de preferat peste noapte.
Dupa acest timp aluatul se raceste si se poate lucra usor cu el....deci, ne putem apucam de treaba😊 
Rupem cate o bucata din aluat de aproximativ 200 g si formam o bila pe care o intindem intr-o foaie rotunda(30 cm diametrul). Eu am avut un tocator rotund si am intins direct pe el. Daca este nevoie infainati putin blatul de lucru.
Taiem foaia de aluat in 16 triunghiuri cat mai egale, punem la baza rahatul fasii, apoi rulam.
Asezam cornuletele  in tava cu distanta intre ele pentru ca vor creste putin la copt.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc potrivit(180°-190°C) pentru 20-25 de minute sau pana cornuletele incep sa se rumeneasca usor pe partea de jos. Asa fierbinti, le tavalim prin zahar pudra. Procedem la fel pana terminam aluatul. Sunt delicioase si fragede de se topesc in gura. A doua, a treia zi se fragezesc si mai mult😉.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.






38 de comentarii:

  1. Anonim10/3/16

    Pot înlocui osanza cu untura?

    RăspundețiȘtergere
  2. SUUUUPER !!! Multumim de reteta , Gicuta !!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca nu am osanza sau untura, pot folosi unt sau margarina? Multumesc si felicitari pentru tot ceea ce faceti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da Viorica, poti inlocui untura cu unt sau margarina. Multumesc si eu pt. vizita!

      Ștergere
    2. Sunte-ti o vrednicuta. Multumim din suflet pt retete.😘

      Ștergere
    3. Multumesc si eu,Mariana draga!

      Ștergere
  4. se poate inlocui osanza cu unt?

    RăspundețiȘtergere
  5. Din cate retete am incercat niciodata nu mi-au iesit asa cum imi plac sa se topeasca in gura ,ies mereu crocante si nu-mi plac ,dar am sa incerc si aceasta reteta ,multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jojo, astea chiar se topesc in gura. Incearca retea si sa-mi spui daca ti-a placut. Te pup si-ti multumesc pentru vizita!

      Ștergere
    2. Anonim5/12/16

      Stie cineva cum se face si umplutura de nuci? Nu peea imi place rahatul :) ca umplutura in prajituri si asa...in general...

      Ștergere
    3. Un borcan gem ,200 g nuca macinata,esente, daca iti plac. Amesteci totul bine si obtii o umplutura delicioasa pentru cornulete.

      Ștergere
  6. Am făcut și eu dar se sfărâmă foarte tare , de ce ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Stefan ,vreau sa te intreb daca le-ai facut cu osanza si daca ai tinut aluatul in frigider pana a doua zi.Cornuletele ies destul de fragede, dar nu sa se sfarme.

      Ștergere
  7. Anonim24/9/17

    La mine sa întărit aluatul ��

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este normal ca aluatul sa se intareasca dupa atatea ore de stat in frigider. rezultatul final care a fost?

      Ștergere
  8. Am pus toate ingredientele, dar aluatul nu se leagă bine, crapă sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  9. Le_am facut de foarte multe ori de cand vizitez pagina dumneavoastră, sint o bunatate si de fiecare data fac 3_4 portii iar de craciunu asta o sa fac 5 portii , va multumesc din suflet pwntru toate retetele minunate

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur tare mult! Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu!

      Ștergere
    2. Apropo , Violeta Vio sint cu comentariu de mai sus , nu stiu de ce nu a aparut , poate nu stiu eu , numa ce am framintat acuma doua portii sa le coc diseara si diseara mai framint doua portii sa le coc maine si mai vedem , multumesc

      Ștergere
    3. Buna, Vio. Nu stiu ce se intampla de nu ti-a aparut numele. Pup, o zi frumoasa!

      Ștergere
  10. Cu ce se poate înlocui amoniacul... Pot pune bicarbonat sau praf de copt

    RăspundețiȘtergere
  11. Cat praf de copt se poate pune la aceasta rețeta?

    RăspundețiȘtergere
  12. Buna doamna Gicuta , Violeta Vio sant , de cand va urmaresc am facut multe retete da la dumneavoastra si de fiecare data orice am facut mi_a iesit perfect, ornuletele le_am facut tot cu untura dar anul asta o sa le fac cu unt sper sa imi iese la fel de bune si fragede , multumim pt, toate retetele minunate si gustoase , va pup cu drag 😘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna, Vio! Ma bucur ca iti plac si iti reusesc retetele. Cornuletele ies bune si cu unt. Sarbatori frumoase sa aveti!

      Ștergere
  13. Anonim14/12/22

    Mulțumesc pentru rețetă, 😋😘🙋‍♀️

    RăspundețiȘtergere
  14. Anonim19/12/22

    Bună ziua sunt pt prima data aici vreau sa va între untul cu cit grăsimi sa fie
    Va mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere
  15. Anonim23/12/22

    Am încercat reteta. Este prima data când fac cornulete, sunt demențiale. Dragi gospodine, mergeți pe mâna sigura. Se topesc in gura❤️

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca v-au placut. Sarbatori binecuvantate sa aveti!

      Ștergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!