07.03.2016

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Sunt de mare efect si au gust minunat.... dispar de pe platou cat ai clipi.😊 Recomand cu drag si aceasta reteta!


Daca probati reteta mea de Choux-uri cu crema de ness si ciocolata,  va astept cu drag sa reveniti aici si sa-mi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


     Ingrediente
    Gogosele:

  • 250 ml apa 
  • 150 ml ulei 
  • 150 g faina 
  • 3 oua 
  • un varf cutit de sare 
    Crema:
  • 700 ml lapte 
  • 100 g faina 
  • 150 g zahar(sau dupa gust) 
  • 3 galbenusuri 
  • 50 g unt 
  • 50 g ciocolata cu lapte 
  • 2 lingurite ness 
  • un praf de sare 
    In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat 
  • 50 g ciocolata topita in doua linguri lapte 





Mod de preparare
Gogosele:

Punem intr-o cratita sau alt vas, apa, uleiul si sarea. Asezam cratita pe foc si lasam sa fiarba.
Cand apa da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, apoi reducem focul la mic si adaugam toata faina deodata. Amestecam continuu cu telul pana compozitia se ingroasa si se desprinde cu usurinta de pe peretii cratitei. Vom observa ca se formeaza o pelicula albicioasa pe fundul acesteia, semn ca aluatul este suficient de fiert.
Dupa ce se racoreste incepem sa adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-o seringa/pos si formam choux-uri in tava tapetata cu hartie de copt. Lasam distanta intre ele pentru ca vor creste la copt.
Introducem tava in cuptorul incins( 200°C) pentru aproximativ 15- 20 de minute(sau pana incep sa se rumeneasca frumos), apoi reducem temperatura( 170-180°C) si le mai lasam inca 15 minute. In primele 20 de minute NU deschidem usa cuptorului. Cand sunt coapte, le scoatem din tava si le lasam la racit. Cand se racesc complet le taiem cate un capacel.
Crema:
Intr-un vas cu fund dublu sau pe baie de aburi punem 600 ml de lapte la fiert.
Separat, batem galbenusurile cu telul, apoi adaugam sarea, zaharul si faina.
Punem cei 100 ml de lapte ramasi si omogenizam.
Turnam amestecul de galbenusuri peste laptele fierbinte amestecand continuu.
Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam untul, nessul si ciocolata.
Omogenizam si lasam crema la racit.
Asamblare:
Spritam in fiecare choux crema racita, apoi frisca batuta.
Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita. Sunt un deliciu!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.










2 comentarii: