07.03.2016

Choux-uri cu crema de ness si ciocolata

Un desert simplu , delicios si de nerefuzat.😘



loading...


     Ingrediente
     Gogosele:
  • 250 ml apa
  • 150 ml ulei
  • 150 g faina
  • 3 oua
  • un varf cutit de sare

     Crema:
  • 700 ml lapte
  • 100 g faina
  • 150 g zahar(sau dupa gust)
  • 3 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 50 g ciocolata cu lapte
  • 2 lingurite ness
  • un praf de sare
     In plus:
  • 300 ml frisca batuta cu 2 pliculete de zahar vanilat
  • 50 g ciocolata topita in doua linguri lapte



Mod de preparare
Gogosele:
Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea .
Cand incepe sa fiarba, dam cratita deoparte si adaugam toata faina, amestecand cu telul pana la omogenizare.
Lasam sa se racoreasca apoi incorporam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare.
Punem aluatul intr-o seringa/pos si formam choux-uri  in tava tapetata cu hartie de copt.
Dam tava la cuptorul incins dinainte, la foc mediu spre mare .In primele 10-15  minute nu deschidem usa cuptorului.
Cand choux-urile s-au umflat si s-au rumenit usor(dupa aproximativ 20 de minute, depinde de cuptorul fiecaruia), reducem temperatura si le mai lasam 10-15 minute la foc moale.
Cand se racesc le taiem cate un capacel.





Crema: 
Intr-un vas cu fund  dublu(sau pe baie de aburi) punem 600 ml de lapte la fiert.
Separat batem galbenusurile cu telul ,apoi adaugam sarea, zaharul si faina.
Punem  cei 100 ml de lapte ramasi si omogenizam.
Turnam  amestecul de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand  continuu .
Lasam sa fiarba pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam untul,nessul si ciocolata.
Omogenizam si lasam crema la racit.

Asamblare: 
Spritam in fiecare choux crema racita, apoi frisca batuta.
Asezam capacelele peste frisca si decoram cu ciocolata topita.
Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.















loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente