08.03.2016

Cheesecake cu capsuni

Un desert fin, cremos si aspectuos. Poate inlocui cu succes orice tort aniversar. Recomand cu drag sa-l faceti si voi❤!





Daca probati reteta mea de Cheesecake cu capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


   Ingrediente
   Crusta:
  • 300 g biscuiti de ovaz 
  • 120 g unt 
   Crema de branza:
  • 2 cutii mascarpone(a cate 250 g) 
  • 300 g branza de vaci cremoasa (am folosit Pilos) 
  • 250 ml frisca lichida 
  • 70 g indulcitor(sau 150 g zahar) 
  • o ciocolata alba (100 g) 
  • 3 pliculete zahar vanilat
  • 2 pliculete gelatina (20 g) 
  • 150 ml apa 
   Jeleu:
  • 350 g capsuni 
  • 40 g indulcitor (sau 4 linguri zahar) 
  • 1 pliculet gelatina (10 g) 
  • 100 ml apa 
   Decor:
  • 300-350 g capsuni

Mod de preparare
Crusta: 
Macinam fin biscuitii la robot, turnam peste ei untul topit si racit, apoi omogenizam.
Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil cu diametrul de 24 cm, nivelam si presam bine cu o lingura.
Dam forma la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema de branza: 
Punem gelatina la hidratat in apa rece pentru 10 minute.
Rupem ciocolata in patratele, o punem intr-un vas si turnam peste ea 3-4 linguri de frisca lichida.Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu pana ciocolata se topeste.
 Amestecul de ciocolata si frisca nu trebuie sa fiara. 
Topim gelatina hidratata la foc mic cateva secunde(nu trebuie sa se infierbate prea tare), apoi o adaugam peste ciocolata topita. Amestecam bine sa se omogenizeze.
Mixam branza de vaci cu branza mascarpone, zaharul vanilat si indulcitorul(zaharul). Adaugam amestecul de ciocolata si gelatina, mai mixam cateva secunde, iar la sfarsit incorporam frisca batuta.
Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei peste blatul de biscuiti.
Turnam crema de branza in mijloc peste blat. Scuturam putin tava pentru a nivela crema si o dam la frigider pentru aproximativ 5 ore.
Jeleu de capsuni: 
Pasam capsunile cu mixerul vertical si adaugam indulcitorul(zaharul), dupa care le punem intr-o craticioara pe foc pentru 3-4 minute.
Luam cratita de pe foc si asa fierbinti trecem capsunile printr-o sita.
Adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece si amestecam bine.
Cand jeleul este rece il turnam peste crema de branza intarita.
Dam din nou tava la frigider pentru cel putin 3 ore.
Dupa acest timp, indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu cutitul).
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pare complicat, dar nu este deloc. Ia uitati ce desert frumos mi-a iesit...si este delicios!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

5 comentarii:

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!