26.02.2016

Tort Tiramisu

Un desert usor si rafinat care se face in maxim o jumatate de ora...cu siguranta o sa va placa.

Daca probati reteta mea de Tort Tiramisu, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v


loading...

      Ingrediente:
  • 2 cutii cu mascarpone (a cate 250 g) 
  • 1 pachet mare piscoturi(400 g) 
  • 400 ml frisca lichida 
  • 4 galbenusuri 
  • 6 linguri zahar pudra 
  • 2 plicuri zahar vanilat 
  • 2 linguri cacao 
  • 300 ml cafea espresso indulcita 
  • 4 linguri lichior tiramisu (optional) 




Aici gasiti reteta TORTULUI CU IAURT, FRISCA SI FRUCTE.
Aici gasiti reteta desertului TIRAMISU FARA OUA.


Mod de preparare:
Batem frisca lichida cu cele doua pliculete de zahar vanilat. O tinem la frigider pana pregatim crema de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam cu zaharul pudra pana devin ca o crema.
Incorporam treptat branza mascarpone in crema de galbenusuri.
Adaugam si frisca batuta, amestecand usor cu un tel.
Daca nu va plac galbenusurile crude, dupa ce le-ati mixat cu zaharul, le puneti pe baie de aburi si le lasati pana zaharul se dizolva si amestecul devine ca o maioneza. Dupa racirea completa le amestecati cu frisca si branza mascarpone.
Intr-o forma de tort cu inel detasabil (23cm diametrul) asezam la baza si pe margini  pișcoturi insiropate rapid in cafeaua amestecata cu lichiorul tiramisu.
Punem jumatate din crema  si nivelam.
Asezam inca un strat de pișcoturi si restul de crema.
Eu am oprit 3-4 linguri din crema, le-am pus intr-un pos si am format aveline peste care am cernut cacao.
Dam tortul la rece pentru cel putin 2- 3 ore, dupa care putem scoate inelul detasabil.
Servim desertul alaturi de cei dragi.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte retete de TORTURI...







Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati.

loading...

6 comentarii:

  1. Superbe retete Multumesc esti o dulce

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc si eu! Ma bucur ca iti plac retetele mele...te pup, o seara frumoasa! <3

      Ștergere
  2. Foarte frumoasa. Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc pentru apreciere si vizita! Te pup, weekend frumos!

      Ștergere
  3. La cate kg ajunge aceasta? Aproximativ... Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu :) ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc!

Postări populare

COPYRIGHT © Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).

Postare prezentată

Prajitura Rumba

Prajitura Rumba este un desert spornic, aspectuos si delicios, care contine foi de napolitana, un blat din albusuri imbogatit cu nuca si rah...