19.02.2016

Savarine

Mult mai bune ca cele de cofetarie...de acord? :)


loading...



      Ingrediente
      Aluat:

  • 250 g faina
  • 3 oua mici
  • 150 ml lapte 
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite drojdie granule
  • 2 linguri de zahar
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • un praf de sare

      Sirop:
  • 500 ml apa
  • 150 g zahar
  • 1 fiola esenta de rom
      Umplutura:
  • 500 ml frisca lichida
  • o lingura de Crème Ole (optional) 
      Decor:
  • 4 linguri dulceata de capsuni



  • Mod de preparare:

    Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia. Punem laptele,sarea si zaharul intr-un vas, pe foc mic.Amestecam pana se dizolva sarea si zaharul si dam vasul deoparte. Cand laptele este doar caldut ,il turnam peste faina si amestecam cu telul.Adaugam ouale batute cu furculita, coaja de lamaie si la sfarsit uleiul.Amestecam cu telul 2-3 minute, apoi acoperim castronul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca pana isi dubleaza volumul.
    Siropul:
    punem apa si zaharul intr-un vas, pe foc mic. Lasam sa fiarba pana ce se dizolva zaharul,apoi dam deoparte si adaugam esenta de rom. Lasam siropul sa se raceasca




.

Pregatim formele: le ungem cu unt si le tapetam cu faina, apoi le asezam intr-o tava(am folosit tava de aragaz).

Cand aluatul a crescut, luam cu lingura din el si umplem cam 3/4 formele. Lasam sa creasca si in forme pentru 20-25 minute.Punem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 de minute , pana savarinele se rumenesc frumos.Le scoatem din cuptor si din forme si le lasam la racit.

Dupa ce s-au racit le intoarcem invers si taiem un capacel.Scufundam fiecare savarina si capacel in siropul racit .Cu ajutorul unui posh umplem savarinele cu frisca pe care am batut-o cu o lingura de Crème Ole .Punem capacelul si deasupra ornam cu dulceata de capsuni.Deliciu!!
Sa va fie de folos!😘
Aici gasiti si alte retete cu bunatati din bucataria mea.
















 
loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

});

Articole recente