28.02.2016

Nuci umplute cu crema de ciocolata


Gustul copilariei intr-o prajiturica frageda si delicioasa 😘



loading...

    Ingrediente
    Aluat:
  • 4 oua
  • 200 g zahar pudra
  • 200 g unt
  • 800 g faina (aproximativ)
  • un plic de amoniac
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • un praf de sare


     Crema:
  • 300 g unt 82% grasime
  • 150 g ciocolata 50% cacao
  • 8 linguri lapte
  • 8 linguri zahar pudra
  • 2 galbenusuri(optional)
  • 1/2 sticluta esenta rom
  • 5 linguri nuca macinata



Mod de preparare

Aluat: mixam ouale cu praful de sare apoi adaugam zaharul si mixam in continuare pana acesta se topeste.
Adaugam untul moale , amoniacul stins in zeama de lamaie,esenta de vanilie si mai mixam 1-2 minute.
Lasam mixerul deoparte si incepem sa framantam, adaugand faina treptat. 
Framantam pana obtinem un aluat usor de modelat.
Din aluat formam bile pe care le punem in forma bine incinsa pe aragaz si le coacem la foc mic 1-2 minute




.
Crema: intr-o craticioara punem laptele la incalzit si adaugam ciocolata rupta bucatele.
Amestecam pana se topeste ciocolata ,dam craticioara deoparte si lasam la racit. 
Mixam untul si adaugam zaharul pudra lingura cu lingura .
Adaugam ciocolata topita si racita ,galbenusurile pe rand si mixam pana la omogenizare.
Aromatizam cu esenta de rom .
Cu ajutorul unei spatule incorporam nuca macinata si dam crema la rece pana se intareste putin.Cu aceasta crema umplem “cojile nucilor” apoi le lipim doua cate doua.A doua zi sunt tocmai bune de mancat. Sa va fie de folos!😘

Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.













loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Anonim3/3/16

    Eu le fac cu untura .Am sa incerc si aceasta reteta. Cred ca este o reteta f buna!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa o incerci ca este grozav de buna! O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere

..

Articole recente