12.03.2016

Piersicute

   Gustoase si de mare efect. Copiii le vor adora.



loading...

    

      Ingrediente
      Aluat:

  • 3 oua
  • 250 g zahar pudra
  • faina cat cuprinde(cca 600g)
  • 150 ml ulei
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • o lingurita esenta de rom
  • un plic amoniac
  • un praf de sare


   

      Crema:
  • 250 g unt 82%grasime 
  • 3 linguri cacao 
  • 3 galbenusuri 
  • 150 g zahar 
  • 100 ml apa 
  • esenta de rom (dupa gust) 
  • jumatate din scobitura de la piersicute





      Decor:
  • colorant verde 
  • colorant rosu 
  • zahar tos 
  • 200 ml fanta 
  • frunze de mandarin

Aici gasiti reteta celor mai fragede CORNULETE
Aici gasiti reteta FURSECURILOR RAPIDE CU STAFIDE



Mod de preparare
Aluat:

Mixam ouale cu zaharul,zaharul vanilat si sarea. Adaugam amoniacul stins in otet,esenta de rom si uleiul in fir subtire, ca la maioneza. Incorporam faina si framantam un aluat care trebuie sa fie potrivit de tare.
Lasam aluatul la odihnit un sfert de ora, dupa care formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g), pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta inte ele ,pentru ca vor creste . Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit, pana se rumenesc usor. Dupa ce se racesc le scobim usor cu un cutit.






Crema:
Intr-o craticioara amestecam cacaoa cu zaharul, adaugam apa si galbenusurile.
Amestecam cu telul, apoi punem craticioara pe foc mic si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Cand este gata o dam deoparte si o lasam la racit.
Mixam untul pana devine spuma si adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit adaugam jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare:
Umplem bilutele cu crema si le lipim cate doua.
Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. La fel dizolvam si colorantul rosu in alt castronel.
Luam piersicuta si o trecem jumatate prin culoarea verde si jumatate prin culoarea rosie, apoi o tavalim prin zahar tos si o ornam cu frunze de mandarin.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti si alte retete cu DULCIURI




















loading...
loading...

8 comentarii:

  1. Super tare aceaste piersicute :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc frumos! O seara placuta! <3

      Ștergere
  2. Anonim20/8/16

    În loc de amoniac merge altceva ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. |Poti inlocui amoniacul cu praf de copt. O zi frumoasa sa ai ,si-ti multumesc pentru vizita <3

      Ștergere
  3. Si eu am facut reteta....foarte bune...recomandare amatorilor: de respectat dimensiunea bilutelor 10g...felicitari pt blog....ma bucur ca aici gasesc retetele clasice la prajiturile copilariei....ieri de exemplu am facut cornuletele....altadata salamul de biscuiti.....etc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Miha, ma bucur mult ca iti plac retetele mele si ca le incerci. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept :) o seara frumoasa iti doresc! <3

      Ștergere
  4. Anonim21/8/16

    Ms mult o sa încerc rețetă ta ....Am găsit și amoniac.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai gasit. Sa-mi spui cum ti-au iesit piersicutele. Te pup, o seara frumoasa! <3

      Ștergere

p.b.
});

Articole recente