Daca probati reteta mea de Piersicute sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook- Facebook.😉.
Ingrediente
Aluat:
Aluat:
Spargem ouale intr-un castron, punem peste ele zaharul, zaharul vanilat si sarea. Le mixam pana zaharul se dizolva. Adaugam amoniacul stins in otet, apoi turnam uleiul in fir subtire ca la maioneza. Amoniul se poate inlocui cu un pliculet praf de copt pe care il amestecam in faina. Lasam mixerul deoparte si incepem sa incorporam faina. In functie de umiditatea fainii cantitatea poate diferi putin. Framantam rapid doar cat ingredientele sa se omogenizeze si obtinem un aluat potrivit de tare.Aluat:
- 3 oua
- 250 g zahar pudra
- 550-600 g faina
- 150 ml ulei
- 2 pliculete zahar vanilat
- un plic amoniu pentru prajituri(7 g)
- un varf cutit de sare
Crema:
- 250 g unt 82%grasime
- 3 linguri cacao
- 3 galbenusuri
- 150 g zahar
- 100 ml apa
- esenta de rom (dupa gust)
- jumatate din scobitura de la piersicute
Decor:
Mod de preparare- colorant verde
- colorant rosu
- zahar tos
- 200 ml fanta
- frunze de mandarin
Aluat:
Acoperim castronul cu un prosop curat si lasam aluatul la odihnit un sfert de ora. Dupa acest timp rupem bucati mici din aluat si formam bilute de marimea unei nuci mai mici (10 g) pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam distanta inte ele pentru ca vor creste si se vor intinde/aplatiza putin la copt. Dam tava la cuptorul preincalzit pentru 15-20 minute la foc potrivit(180°C) sau pana fursecurile se rumenesc putin. Dupa ce se racesc le scobim usor cu un cutit.
Crema:
Intr-o craticioara sau alt vas amestecam cacaoa cu zaharul, apoi adaugam apa si galbenusurile.
Amestecam cu telul in forma de para, apoi punem craticioara pe foc mic sau baie de aburi si lasam sa fiarba pana compozitia se ingroasa ca o smantana. Cat timp fierbe amestecam continuu cu telul. Cand este gata, o dam deoparte si o lasam la racit.
Mixam untul pana devine ca o spuma, apoi adaugam cate putin din compozitia racita de cacao. La sfarsit punem jumatate din scobitura de la piersicute si esenta de rom.
Asamblare:
Umplem fursecurile cu crema si le lipim cate doua.
Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. In alt castronel dizolvam la fel si colorantul rosu.
Luam o piersicuta, o scufundam pana la jumatate in culoarea verde, o scurgem putin, apoi o scufundam cu partea cealalta in vopseaua rosie. O tavalim prin zahar tos si o asezam pe o tava/platou. Procedeam la fel pana terminam de vopsit toate piersicutele. Eu le-am decorat cu frunze de manadrine. Lasam piersicutele macar 2-3 ore sa se inmoaie dupa care le putem servi. Deliciose si mare efect💚💚💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT.
Umplem fursecurile cu crema si le lipim cate doua.
Colorantul verde il dizolvam intr-un castronel in 100 ml fanta. In alt castronel dizolvam la fel si colorantul rosu.
Luam o piersicuta, o scufundam pana la jumatate in culoarea verde, o scurgem putin, apoi o scufundam cu partea cealalta in vopseaua rosie. O tavalim prin zahar tos si o asezam pe o tava/platou. Procedeam la fel pana terminam de vopsit toate piersicutele. Eu le-am decorat cu frunze de manadrine. Lasam piersicutele macar 2-3 ore sa se inmoaie dupa care le putem servi. Deliciose si mare efect💚💚💚!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.
Aici gasiti reteta pentru CORNULETE FRAGEDE CU RAHAT.
Super tare aceaste piersicute :)
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos! O seara placuta! <3
ȘtergereÎn loc de amoniac merge altceva ?
RăspundețiȘtergere|Poti inlocui amoniacul cu praf de copt. O zi frumoasa sa ai ,si-ti multumesc pentru vizita <3
ȘtergereSi eu am facut reteta....foarte bune...recomandare amatorilor: de respectat dimensiunea bilutelor 10g...felicitari pt blog....ma bucur ca aici gasesc retetele clasice la prajiturile copilariei....ieri de exemplu am facut cornuletele....altadata salamul de biscuiti.....etc
RăspundețiȘtergereMiha, ma bucur mult ca iti plac retetele mele si ca le incerci. Iti multumesc pentru vizita si te mai astept :) o seara frumoasa iti doresc! <3
ȘtergereMs mult o sa încerc rețetă ta ....Am găsit și amoniac.
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ai gasit. Sa-mi spui cum ti-au iesit piersicutele. Te pup, o seara frumoasa! <3
Ștergere