Ingrediente
Aluat:
- 500 g faina
- 300 ml apa(aproximativ) calduta
- 1 lingura zahar
- 4 linguri ulei
- un cubulet drojdie(25 g)
- 1 ou
- un varf cutit de sare
- 75 g untura sau 100 g unt moale(80%grasime)
- 1500 g dovleac ras (am avut congelat)
- 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust)
- 2 pliculete zahar vanilat
Pentru finisat:
Mod de preparare:
Calim dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie si scade toata zeama, apoi il lasam la racit.
Punem faina intr-un castron si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam oul, sarea, zaharul, drojdia inmuiata in putina apa calduta si uleiul. Amestecam si incepem sa framantam turnand apa treptat. Trebuie sa ne iasa un aluat elastic, potrivit de tare.
Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi de aproximativ 10 x15 cm. Ungem prima foaie de aluat cu untura/unt, apoi acoperim cu cealalta foaie. Presam usor pe margini ca sa nu iasa untura/untul si intindem intr-o singura foaie cat mai subtire de aproximativ 30 x100 cm. Imprastiem deasupra foii dovleacul, rulam strans aluatul si il facem sul.
Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt invartindu-l in forma de melc. Deasupra il ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 45 minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Taiem placinta dupa ce s-a racit. Optional, o putem pudra cu zahar. Este delicioasa!😉
- 1 ou
Mod de preparare:
Calim dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat pana se inmoaie si scade toata zeama, apoi il lasam la racit.
Punem faina intr-un castron si facem o adancitura in mijlocul ei. Adaugam oul, sarea, zaharul, drojdia inmuiata in putina apa calduta si uleiul. Amestecam si incepem sa framantam turnand apa treptat. Trebuie sa ne iasa un aluat elastic, potrivit de tare.
Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi de aproximativ 10 x15 cm. Ungem prima foaie de aluat cu untura/unt, apoi acoperim cu cealalta foaie. Presam usor pe margini ca sa nu iasa untura/untul si intindem intr-o singura foaie cat mai subtire de aproximativ 30 x100 cm. Imprastiem deasupra foii dovleacul, rulam strans aluatul si il facem sul.
Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt invartindu-l in forma de melc. Deasupra il ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru aproximativ 45 minute sau pana placinta se rumeneste frumos deasupra. Taiem placinta dupa ce s-a racit. Optional, o putem pudra cu zahar. Este delicioasa!😉
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Învârtită asta nu se face și cu mere????
RăspundețiȘtergere