23.02.2016

Invartita cu dovleac


Si frumoasa si gustoasa . Umplutura la alegere.


loading...
      Ingrediente
      Aluat:

  • 500 g faina
  • 1 cana cu apa(250ml)
  • 1 lingura zahar
  • 4 linguri ulei
  • un cubulet drojdie
  • 1 ou
  • un praf de sare

      Pentru uns:
  • 75 g untura
       Pentru umputura:
  • 1500 g dovleac ras (eu am avut congelat)
  • 6-7 linguri de zahar (sau dupa gust)
  • 2 pliculete zahar vanilat 
       Pentru finisat:
  • 1 ou



Mod de preparare:
Calim dovleacul cu zaharul si zaharul vanilat, pana se inmoaie si scade toata zeama ,apoi il lasam la racit.
Punem faina intr-un castron si facem o adancitura in mijloc. Punem oul,sarea,zaharul , drojdia dizolvata in putina apa calduta si uleiul. Amestecam si incepem sa framantam turnand apa treptat. Trebuie sa iasa un aluat elastic, potrivit de tare.




Impartim aluatul in doua si intindem 2 foi de aproximativ 10cm x15 cm. Ungem prima foaie de aluat cu untura) apoi acoperim cu cealalta foaie. Presam usor pe margini ca sa nu iasa untura si intindem intr-o singura foaie cat mai subtire, de aproximativ 30cm x100 cm. Imprastiem deasupra foii dovleacul , rulam strans aluatul si il facem sul.
Asezam sulul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt ,invartindu-l in forma de melc.Deasupra il ungem cu ou. Introducem tava in cuptorul preincalzit la foc mediu pentru aproximativ 45 minute.
Sa va fie de folos!















loading...
loading...

Un comentariu:

..

Articole recente