29.02.2016

Inghetata de pepene galben





Un deliciu de care trebuie sa ne bucuram in zilele caniculare si nu numai.


loading...


        Ingrediente:
  • 400 g miez de pepene galben
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 linguri cu suc de lamaie

       Pentru decor:
  • ciocolata neagra topita in frisca (100 g ciocolata +4-5 linguri frisca lichida)


Mod de preparare:
Cu ajutorul blenderului mixam pepenele galben pana obtinemun piure.
Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie.
Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.




Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelator.

Dupa aproximativ o ora cand a inceput sa inghete, scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata.

Operatia se repeta la interval de aproximativ 50 de minute, cel putin de trei ori.
La servire, ornam cu ciocolata topita.Sa va fie de folos!














2 comentarii:

  1. Mama,ce bunatate!Cum se deschide sezonul de pepene, pregatesc 100%! sa fiti sanatoasa,doamna!

    RăspundețiȘtergere

p.b.
});

Articole recente