29.02.2016

Inghetata de pepene galben




Un deliciu de care trebuie sa ne bucuram in zilele caniculare si nu numai.


loading...


        Ingrediente:
  • 400 g miez de pepene galben
  • 500 ml frisca lichida
  • 4 linguri cu zahar pudra
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1-2 linguri cu suc de lamaie

       Pentru decor:
  • ciocolata neagra topita in frisca (100 g ciocolata +4-5 linguri frisca lichida)

Aici gasiti reteta desertului "LAPTE DE PASARE"

Mod de preparare:
Indepartam coaja pepenelui si il taiem in cubulete.
Cu ajutorul blenderului mixam pepenele galben pana obtinem un piure.
Frisca o batem spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat.
La sfarsit adaugam sucul de lamaie.
Incorporam piureul de pepene in frisca batuta, amestecand usor cu o spatula.





Crema astfel obtinuta o punem intr-un vas cu capac si o dam la congelator.
Dupa aproximativ o ora cand incepe sa inghete, scoatem vasul din congelator si amestecam cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheata.
Operatia se repeta la interval de aproximativ 50 de minute, cel putin de trei ori. Cam asta-i tot. Vom obtine o ingetata cremoasa si aromata.
La servire ornam cu ciocolata topita.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.







loading...
loading...

2 comentarii:

  1. Mama,ce bunatate!Cum se deschide sezonul de pepene, pregatesc 100%! sa fiti sanatoasa,doamna!

    RăspundețiȘtergere

Postări populare

Pub.

loading...
loading...
loading...

Articole recente