25.02.2016

Cornuri pufoase cu rahat

Cornurile pufoase cu umplutura de rahat se numara printre deserturile copilariei mele. Mama facea cate o tava maare si le cocea in cuptorul de pamant .... sunt moi, pufoase si delicioase! Umplutura poate fi la alegere.😍


 
Daca probati reteta mea de Cornuri pufoase cu rahat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cum v-au iesit si cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.


    Ingrediente
    Aluat:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 100 g unt 
  • 200 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • o lingurita coaja de lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un varf cutit de sare
    Umplutura:
  • 400 g rahat taiat in fasii
    Pentru uns:
  • 1 ou

 
Mod de preparare:
Intr-o craticioara incalzim putin laptele (maxim 35°C), apoi luam craticioara de pe foc si punem drojdia in lapte. Amestecam pana drojdia se dizolva.
Cernem faina intr-un castron, facem o adancitura in mijlocul ei, apoi adaugam ouale, untul moale, zaharul, zaharul vanilat, sarea si coaja de lamaie.
Incepem sa framantam adaugand treptat amestecul de lapte si drojdie.
Framantam aproximativ 15 minute sau pana aluatul nu se mai lipeste de maini.
Acoperim castronul cu un prosop si lasam la crescut aluatul pana isi dubleaza volumul.
Cand este gata crescut il impartim in 4 parti egale.
Intindem fiecare bucata pe masa infainata intr-o foaie cu diametrul de 20 cm (aproximativ) pe care o taiem in 4 triunghiuri.
Asezam in partea lata a aluatului fasii de rahat, rulam catre varf si formam cornurile.
Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut 15-20 de minute. 
Dupa acest timp le ungem cu oul batut si punem tava in cuptorul preincalzit.
Le coacem la foc potrivit(180°C) timp de 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos. Sunt pufoase si gustoase.

Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.

17 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Le-am facut si sunt EXTRAORDINARE!Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma bucur ca ai incercat reteta si ca ti-au placut,Mihaela!iti multumesc si eu!O zi frumoasa sa ai!

      Ștergere
  3. Le-am facut si sunt EXTRAORDINARE!Multumesc pt reteta!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine. Merita ancercate😋😋😋

    RăspundețiȘtergere
  5. Aveți mânuțe de aur. Vă ador îmi plac foarte mult retetele dumneavoastră, explicați extraordinar, vă admir și vă iubesc, sunteți preferata mea. Respect și apreciere! 😘🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Grațiela Lupașcu Timișoara

      Ștergere
    2. Gratiela....iti multumesc din suflet! Te imbratisez cu drag!

      Ștergere
  6. Arată minunat,am salvat rețeta și o voi face și eu..😘⚘

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Astept sa imi spui cat de mult v-au placut. O zi frumosa si o saptamana minunata sa ai!

      Ștergere
  7. Anonim21/3/24

    Mulțumesc pentru retete sunt superbe am sa le incerc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu mare drag! Va multumesc si eu pentru aprecieri, va mai astept si cu alte retete la fel de delicioase!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!