20.02.2016

Clatite cu ficatei si piept de pui

Clatitele cu ficatei si piept de pui sunt un preparat delicios si simplu de facut. Se pot servi ca si gustare, la micul dejun, dar la fel de bine merg luate la pachet. Sper sa incercati reteta si sa va placa la fel ca noua ❤



Daca probati reteta mea de Clatite cu ficatei de pui, va astept sa reveniti si sa-mi spuneti cum v-au reusit. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite. Daca va plac retetele mele, ma puteti urmari pe pagina mea de facebook... aici va astept in fiecare zi cu retete minunate ca sa aveti de unde va inspira.

    Ingrediente
    Pentru clatite :

  • 3 oua 
  • 250 g faina (aproximativ) 
  • 350 ml apa minerala 
  • 3 linguri ulei 
  • sare 
  • piper macinat
  • 4-5 fire de marar
    Pentru umplutura:
  • 500 g ficatei de pui 
  • 200 g piept de pui 
  • o ceapa mare 
  • un ou 
  • 2 linguri de smantana fermentata
  • sare 
  • piper macinat 
  • cateva fire de marar 
  • un pahar cu vin alb(150 ml) 
  • 50 ml ulei 


Mod de preparare
Clatite:
Spargem ouale intr-un bol, adaugam peste ele sarea si piperul macinat, apoi le batem bine cu telul. Incepem sa adaugam cate 2-3 linguri cu faina amestecand bine ca sa nu faca cocoloase. Turnam cate putina apa minerala si continuam sa amestecam cu telul adaugand alternativ faina si apa. Spre sfarsit punem treptat cele 3 linguri de ulei si mararul tocat. Acoperim bolul si lasam aluatul 10 minute la ”odihnit". Dupa acest timp, punem pe flacara aragazului tigaia in care vom coace clatitele si o ungem cu putin ulei. O vom unge doar la prima clatita, la urmatoarele nu mai este nevoie...avem ulei in compozitie. Amestecam din nou in aluatul de clatite si cand tigaia se incinge luam cu polonicul si turnam in centrul ei. O rotim ca aluatul sa cuprinda toata suprafata. Coacem clatita la foc mic spre mediu pana cand marginile acesteia incep sa devina aurii si sa se ridice. Intoarcem clatita pe partea cealata si o mai coacem aproximativ 30 de secunde. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie. Procedam la fel pana terminam tot aluatul.
Umplutura:
Ceapa tocata marunt o calim in ulei cat sa se inmoaie, apoi adaugam ficateii si pieptul de pui, spalati si tocati in cubulete cat mai mici. Îi lasam sa se rumeneasca putin si adaugam vinul, sare si piper. Vinul il putem inlocui cu apa. Lasam sa fiarba totul in jur de 15 minute sau pana scade tot lichidul. Inainte sa-i luam de pe foc adugam mararul tocat si smantana. Cand se raceste, adaugam oul si omogenizam. 
*Umplem clatitele cu aceasta compozitie si le asezam intr-o tava unsa cu ulei sau unt. Inainte sa dam tava in cuptorul preincalzit ungem clatitele pe deasupra cu ou. Le lasam in jur de 20 de minute la foc potrivit(180°C) sau pana se rumenesc usor deasupra. Cand sunt gata, scoatem tava cu clatite din cuptor si cand se racoresc le putem servi.Sunt delicioase si se pot consuma si calde dar si reci.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca✋. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti retete cu APERITIVE/GARNITURI.













Aici gasiti reteta PATEULUI DIN FICATEI.

2 comentarii:

  1. Bun venit in blogosfera culinara! >:D<
    Ma bucur ca ai facut pasul asta!
    Iar intrarea ti-ai facut-o cu o minunatie de reteta!
    Felicitari si mult succes! :-*

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc muuult ,Maria!>:D< Si eu ma bucur ca te-am intalnit :x

    RăspundețiȘtergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!