06.02.2024

Fasii delicioase din carne de porc

Aceste fasii din carne de porc sunt fragede, gustoase si satioase, se fac rapid si usor. Se pot servi la micul dejun, la cina, ca si gustare sau se pot lua la pachet😗.

Daca probati reteta mea de Fasii delicioase din carne de porc sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile-sugestiile primite de la voi sunt binevenite...omul cat traieste invata😍.


    Ingrediente:
  • 500 g pulpa de porc
  • 3 oua
  • 2 linguri iaurt natur
  • 1 lingura mustar clasic
  • 4-5 linguri faina
  • sare
  • piper macinat
  • boia dulce de ardei



Mod de preparare:
Spalam carnea de porc, o lasam la scurs, apoi o taiem in felii. Eu am avut pulpa de porc, dar se pot folosi cotlet sau spata. Batem fiecare felie cu ciocanul de snitele pana acestea se subtiaza. Le batem pe ambele parti, apoi taiem fiecare felie in fasii late cam de doua degete. Punem fasiile intr-o craticioara sau alt vas, apoi le condimentam dupa gust cu sare, boia dulce si piper macinat sau condimentele care va plac. Acoperim vasul cu capac si lasam carnea sa stea asa macar o jumatate de ora pe masa din bucatarie. Daca este prea cald, puneti vasul in frigider.... il puteti lasa si peste noapte.
Dupa acest timp spargem ouale intr-un bol, adaugam iaurtul, mustarul, sare, boia si piper dupa gust. Le batem bine cu telul in forma de para, apoi punem treptat faina pana obtinem un aluat fin, putin mai gros ca cel de clatite. Presaram o lingura cu faina peste fasiile de carne din vas, apoi amestecam in asa fel incat sa se pudreze fiecare fasie pe toate partile.
Intr-o tigaie mai larga punem ulei...sa fie macar de un deget. Punem cam jumatate din fasiile de porc in bolul cu aluat. Le amestecam usor cu furculita ca sa se prinda aluatul de ele, apoi le scoatem, pe rand, tot cu furculita si le punem direct in tigaia cu uleiul incins. Nu le ingramadim prea tare ca sa nu se lipeasca intre ele. Ne miscam repejor ca sa se prajeasca toate fasiile in acelas timp. Focul de sub tigaie trebuie sa fie potrivit. Cand se rumenesc frumos le intoarcem si pe partea cealalta, apoi cand sunt gata le scoatem pe o farfurie in care punem mai multe straturi de servetele ca sa mai absoarba surplusul de ulei. Le servim calde sau reci alaturi de salata preferata, cartofi prajiti, un piure sau orice garnitura va place. Noi am servit o parte din ele doar cu un sos de iaurt si usturoi....restul le-am luat la pachet 😊 . Delicioase!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti RETETELE MELE DE LA A LA Z, 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!