22.11.2023

Ceafa de porc cu cartofi la cuptor

Duminica trecuta am avut musafiri la masa si pe langa ciorba de dovlecei dreasa cu ou si iaurt am pregatit si aceasta ceafa suculenta si delicioasa alaturi de minunatii cartofi pe care prea putina lume i-ar refuza. Toti au fost incantati…de la mic la mare😍. Haideti sa cititi reteta si sa vedeti cat de simplu si usor se face😉.

Daca probati reteta mea de Ceafa de porc cu cartofi la cuptor, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😍.

    

    Ingrediente:

  • 1 bucata de ceafa(1,5 kg)
  • 1 kg cartofi
  • boia dulce de ardei
  • usturoi granule
  • piper macinat
  • sare
  • 2-3 linguri ulei





Mod de preparare:
Pentru inceput spalam bucata de carne, o stergem cu prosoape de hartie si o punem intr-o tava destul de incapatoare. Ceafa de porc se poate inlocui cu pulpa, muschi, spata, piept sau chiar scaricica de porc. Stropim/ungem carnea cu 2-3 linguri de ulei, presaram peste ea condimentele, apoi o masam bine pe toate partile ca acestea sa se distribuie uniform. Eu am pus o lingurita cu varf de sare si cate 1 lingurita rasa din fiecare condiment. Puteti folosi condimentele care va plac, se poate adauga sare mai multa sau mai putina….depinde de gustul fiecaruia. Turnam o cana cu apa in tava sau cat sa fie de un deget. Turnam pe langa carne ca sa nu “spalam” condimentele de pe ea. Acoperim tava cu folie de aluminiu sau cu capac si o punem in cuptorul preincalzit la foc mediu (180 °C).
Intre timp curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii mai groase. Ii punem intr-un castron cu apa rece cat sa treaca peste ei cu 2-3 degete si ii lasam deoparte.
Din cand in cand verificam ca lichidul din tava sa nu scada prea mult, si cand este nevoie mai completam cu cate putina apa fierbinte. Dupa aproximativ o ora si jumatate condimentam cartofii (bine scursi) cu sare, piper macinat, boia, usturoi sau condimentele care va plac. Ii punem in tava pe langa bucata de carne si mai adaugam putina apa. Acoperim din nou tava cu folia si o reintroducem in cuptor pentru cca o ora. In acest interval mai adaugam apa daca aceasta scade in exces ca sa nu se lipeasca cartofii si carnea de fundul tavii. Cand cartofii si ceafa sunt bine patrunsi indepartam folia si mai lasam 15 minute sau cat sa capete o culoare frumoasa. Cand sunt gata, lasam friptura si cartofii 10-15 minute la “odihnit”, apoi ii scoatem pe un platou si ii putem servi. Simplu de facut, nu-i asa😉? Dar va garantez ca ies un deliciu😋!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.


Iar aici gasiti reteta pentru CIOLAN AFUMAT, LA CUPTOR.




2 comentarii:

  1. Anonim23/11/23

    Ceafa de porc cu cartofi la cuptor este de nota 10 cu felicitari.Elena

    RăspundețiȘtergere

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!