Daca probati reteta mea de Budinca de cozonac, va astept cu drag sa reveniti sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite...omul cat traieste invata❤.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Stafidele le vom pune la hidratat cu esenta macar cu o ora inainte de prepararea budincii de cozonac.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi pregatim/masuram/ cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Taiem cozonacul in cubulete cam de 2,5 cm. Ungem un vas cu jumatate din cantitatea de unt, apoi asezam bucatile de cozonac si stafidele inmuiate in esenta. Eu am folosit un vas cu dimensiunile de 20x20x5cm. Batem ouale cu zaharul si putina sare pana acestea se dizolva, apoi adaugam laptele. Eu am pus 400 ml lapte dulce si 200 lapte batut…asta am avut in frigider😊 . Turnam amestecul de lapte, zahar si oua peste bucatile de cozonac si stafide, apoi amestecam usor cu lingura astfel incat sa acoperim toate bucatile. Rupem bucatele untul ramas si il punem deasupra budincii din loc in loc, apoi introducem vasul in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana budinca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem servi…cu mare pofta ca-i tare buna. Este buna si rece alaturi de o cupa de inghetata 😍 . Simplu, nu-i asa? La aceasta budinca se pot folosi aromele care va plac, se mai pot adauga fructe uscate, gem, cubulete de mere. In locul cozonacului se pot folosi cornuri sau pasca daca va ramane de la Paste.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
- 400 g cozonac
- 600 ml lapte
- 4 oua
- 3 linguri cu zahar(75 g)
- 100 g stafide
- 1 lingura esenta de rom
- 50 g unt moale
- un varf cutit de sare
Mod de preparare:
Stafidele le vom pune la hidratat cu esenta macar cu o ora inainte de prepararea budincii de cozonac.
Aprindem cuptorul la foc mediu(180°C), apoi pregatim/masuram/ cantarim toate ingredientele ca sa le avem la indemana. Taiem cozonacul in cubulete cam de 2,5 cm. Ungem un vas cu jumatate din cantitatea de unt, apoi asezam bucatile de cozonac si stafidele inmuiate in esenta. Eu am folosit un vas cu dimensiunile de 20x20x5cm. Batem ouale cu zaharul si putina sare pana acestea se dizolva, apoi adaugam laptele. Eu am pus 400 ml lapte dulce si 200 lapte batut…asta am avut in frigider😊 . Turnam amestecul de lapte, zahar si oua peste bucatile de cozonac si stafide, apoi amestecam usor cu lingura astfel incat sa acoperim toate bucatile. Rupem bucatele untul ramas si il punem deasupra budincii din loc in loc, apoi introducem vasul in cuptor pentru 25-30 de minute sau pana budinca se rumeneste frumos deasupra. Cand este gata, o lasam sa se racoreasca putin, apoi o putem servi…cu mare pofta ca-i tare buna. Este buna si rece alaturi de o cupa de inghetata 😍 . Simplu, nu-i asa? La aceasta budinca se pot folosi aromele care va plac, se mai pot adauga fructe uscate, gem, cubulete de mere. In locul cozonacului se pot folosi cornuri sau pasca daca va ramane de la Paste.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii, plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu