11.01.2022

Crema de vanilie cu unt pentru diverse deserturi

Crema de vanilie cu unt este o crema delicioasa care poate fi folosita la multe, multe deserturi. Se face usor si contine ingrediente la indemana oricui.


Daca probati reteta mea de Crema de vanilie cu unt  sau orice alta reteta de pe blog, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata😊.Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de FacebookFacebook.😉  Sursa.


    Ingrediente:
  • 6 galbenusuri
  • 175 g zahar(7 linguri)
  • 75 g faina(3 linguri)
  • 500 ml lapte
  • 2 lingurite esenta de vanilie
  • 200 g unt minim 80% grasime 


Mod de preparare:
Scoatem untul din frigider cu cateva ore inainte de prepararea cremei si il taiem in cubulete. Il lasam deoparte ca sa se inmoaie.
Intr-o cratita cu peretii mai grosi amestecam cu telul in forma de para galbenusurile cu zaharul. Punem si faina treptat, amestecam din nou, apoi turnam laptele rece. Amestecam bine ca sa nu fie cocoloase, apoi punem cratita pe foc. Fierbem crema pe foc mic amestecand continuu ca sa nu se lipeasca de fundul si peretii vasului.  Cand devine ca o smantana mai groasa(dupa aproximativ 5-7 minute de fierbere) luam cratita de pe foc si adaugam esenta de vanilie. Lasam sa se racoreasca, apoi punem cubuletele de unt. Amestecam bine pana la omogenizare, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca. Cand se raceste complet o putem folosi la diverse deserturi. 
*
A doua varianta ar fi sa fierbem crema pe baie de aburi si sa o adaugam in untul moale mixat cand aceasta se raceste complet. 
Cum procedam: punem cratita cu amestecul de oua, lape, zahar si faina intr-o cratita mai mare in care adaugam apa. Apa din cratita nu trebuie sa atinga fundul cratitei cu compozitia. Fierbem crema amestecand constant pana se ingroasa ca o smantana mai groasa. Cand este gata, acoperim suprafata cremei cu folie alimentara si o lasam sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei (bucatariei 😉). Mixam untul moale pana se spumeaza(cam 1 minut), apoi adaugam in 2-3 transe crema mixand dupa fiecare transa doar cat sa se incorporeze.
Simplu de facut in ambele variante, nu-i asa? 😊
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!