09.06.2020

Covridog - crenvursti in aluat

Se fac rapid, ies deliciosi si sunt pe placul tuturor…si a celor mici, dar si a celor mari 😊 . O gustare perfecta.... pentru la scoala, la serviciu sau acasa.👍


Daca probati reteta mea de Covridog - crenvursti in aluat, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
 
      
    Ingrediente
    Aluat:

  • 200 g faina
  • 125 ml lapte
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita drojdie uscata
  • ¼ lingurita zahar
  • ¼ lingurita sare
   Umplutura:
  • 9 crenvursti
   In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • seminte de susan



Mod de preparare
Aluat:

Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu drojdia uscata. Daca folosim drojdie proaspata o frecam cu zaharul, o lasam sa se lichefieze, apoi o adaugam in laptele usor caldut.
Incalzim putin laptele impreuna cu sarea si zaharul(daca nu l-am amestecat cu drojdia proaspata).
Facem o adancitura in mijlocul fainii si turnam laptele. Amestecam totul cu mana pana obtinem o bila de aluat. Daca aluatul este prea tare mai adaugam putin lapte, iar daca este prea moale mai punem putina faina. Ungem blatul de lucru cu ulei, rasturnam aluatul si il framantam aproximativ 7-8 minute. Cand este gata, il punem din nou in castron, acoperim castronul cu folie alimentara si lasam aluatul la crescut pana isi dubleaza volumul(aproximativ o ora). 
*
Dupa acest timp, trecem crenvurstii sub un jet de apa rece, apoi ii stergem cu prosoape de hartie. Mentionez ca am folosit crenvursti mici, de grosimea degetului. Infainam blatul de lucru, rasturnam aluatul si il framantam putin cat sa iasa aerul din el. Intindem aluatul cu sucitorul intr-o foaie de aproximativ 3-4 mm grosime, apoi il taiem in fasii de aproximativ 1,5 cm latime. Rulam cate o fasie in jurul fiecarui crenvursti suprapunand foarte putin marginile si presand-ul usor la capete.
Procedam la fel cu restul fasiilor de aluat si al crenvurstilor. Ii asezam intr-o tava in care am asternut hartie de copt si mai lasam 20 de minute la dospit. Cat timp dospesc, incingem cuptorul la foc mediu(180°C).
Inainte de a introduce tava in cuptor ungem rulourile cu oul batut si presaram deasura seminte de susan. Lasam sa se coaca aproximativ 25 de minute sau pana rulourile se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem din tava, le lasam 5 minute sa se racoreasca, apoi le putem servi. Bunatate!😋
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😘. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de ALUATURI/FOIETAJE.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Despre mine

Fotografia mea
Buna ziua si bine ati venit in mica mea bucatarie virtuala. Sunt o persoana simpla, care a crescut la tara, iar pentru mine bucataria este una dintre pasiunile mele. Imi place sa gatesc retete simple si gustoase care contin ingrediente la indemana oricui si incerc sa le detaliez pe intelesul tuturor. Iubesc florile, natura si oamenii. Nu am cursuri de bucatar, patiser sau cofetar, iar ceea ce gatesc sunt mancaruri/retete pe care le prepar pentru familia mea si pentru cei dragi. Va pup si va multumesc pentru vizita!