Daca probati reteta mea de Gogosi rapide cu flori de salcam, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.
Ingrediente
- 20-25 flori de salcam
- 225 g faina(o cana si jumatate - cana cu capacitatea de 250 ml)
- 300 g iaurt simplu
- 1 ou
- 4 linguri cu zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 lingurita praf de copt
- un varf cutit de sare
- ulei pentru prajit gogosile
- zahar pudra pt. finisat
Mod de preparare:
Din ingredientele mentionate am facut doua feluri de gogosi: gogosi in care am folosit florile de salcam cu codita cu tot, adica le-am trecut prin aluat, si gogosi in care am cules florile de pe ciorchine si le-am incorporat in aluat. Ambele variante sunt la fel de bune, a doua este mai usor de facut.
Mai intai ne ocupam de florile de salcam: le rupem cu codita cu tot, le spalam bine si le punem la scurs intr-o strecuratoare, apoi pe un prosop curat. Trebuie sa le zvantam bine.
Aluat:
Pentru aluat am facut compozitia ca la Gogosi turnate cu iaurt:
Amestecam faina cu praful de copt si le cernem intr-un bol. Adaugam peste faina: iaurtul, zaharul, sarea, oul si esenta de vanilie. Amestecam bine cu telul toate ingredientele pana rezulta o compozitie omogena. Ne va iesi un aluat ca o smantana foarte groasa, dar care curge.
*
Trecem fiecare floare de salcam prin aluat, fara a cufunda codita, o vom lasa la vedere. Ne putem ajuta de o lingura ca sa le "imbracam" cat mai bine. Pe masura ce trecem florile prin aluat le lasam tot in bol, mai intr-o margine. Dupa ce imbracam in aluat 4-5 flori de salcam sau cate considerati ca incap o data in cratita, ne apucam sa le prajim. Punem ulei(cam 300 ml) intr-o cratita, de preferat una mai ingusta si mai inalta. Cand se incinge uleiul reducem focul la mediu si incepem sa prajim gogosile. Nu le prajim nici la foc moale pentru ca se vor imbiba in ulei, dar nici la foc iute pentru ca se vor rumeni pe exterior, iar in interior alautul va fi crud. Le luam de codita si le punem cu grija in cratita ca sa nu sara ulei si sa ne ardem. Lasam distanta intre ele pentru ca vor creste la prajit. Prajim gogosile pe ambele parti pana se rumenesc frumos. Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta si cand se mai racoresc le pudram cu zahar. Daca doriti sa faceti si gogosi in care sa puneti flori rupte de pe codita in aluat procedati astfel: in jumatate din cantitate de aluat puneti o mana buna de flori rupte de pe codita si le incorporati. Luati cate o lingurita plina din aluat si faceti gramajoare in uleiul incins, cu distanta intre ele, apoi le prajiti la fel ca pe cele cu codita. Treceti cu lingurita prin uleiul din cratita de fiecare data cand formati o gogoasa. Cam asta-i tot, sunt foarte parfumate si gustoase.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu….rubrica de comentarii este mai jos. In felul acesta imi rasplatiti munca. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare.
Daca va plac retetele mele ma puteti urmari pe paginile de Facebook– Facebook , pe Instagram si Pinterest. Va astept cu drag si in grupul „Bunatati din bucatariile noastre” sa gatim si sa ne sfatuim impreuna. Va multumesc pentru vizita si va mai astept oricand, cu mare drag!
Aici gasiti TOATE RETETELE MELE DE LA A LA Z.

Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu