27.06.2016

Foi de napolitana cu crema caramel

Una dintre cele mai rapide si simple prajituri...copiii o vor adora😘



loading...


     Ingrediente:
  • un pachet mare foi napolitana 


     Pentru crema: 
  • 500 g nuca 
  • 250 g zahar
  • 300 g unt 
  • 6 oua 
  • 250 ml lapte
  • 1 sticluta esenta de rom 


     Pentru caramel:
  • 250 g zahar 





Mod de preparare:

Sfaramam nuca cu ciocanul de snitele sau o taiem marunt.
Caramelizam 250 g de zahar intr-o cratita, fara sa il ardem.
Turnam laptele peste caramel (atentie la aburi!) si amestecam pana zaharul se topeste complet.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana acesta se topeste.
Turnam in fir subtire ouale mixate dinainte cu zaharul si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o smantana.










Adaugam nucile  si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 
Dam cratita deoparte si adaugam esenta. 
Punem crema peste prima foaie de napolitana si nivelam.Peste crema punem a doua foaie, apasam usor si intindem alt strat de crema. Procedam asa pana terminam crema si foile.
Infasuram prajitura  in folie de plastic (optional), punem o greutate peste ea (eu am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se preseze bine.
Taiem prajitura inainte de servire.Este delicioasa.

Sa va fie de folos! 😘
Aici gasiti mai multe retete cu bunatati din bucataria mea.














loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

..

Articole recente