27.06.2016

Foi de napolitana cu crema caramel

Una dintre cele mai rapide si simple prajituri...copiii o vor adora😘



loading...


      Ingrediente:
  • un pachet mare foi napolitana 


      Pentru crema: 
  • 500 g nuca 
  • 250 g zahar
  • 300 g unt 
  • 6 oua 
  • 250 ml lapte
  • 1 sticluta esenta de rom 


      Pentru caramel:
  • 250 g zahar 




Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FOI DE NAPOLITANA ,NUCA SI RAHAT
Aici gasiti reteta BOMBOANELOR RAFFAELLO

Mod de preparare:
Sfaramam nuca cu ciocanul de snitele sau o taiem marunt.
Caramelizam 250 g de zahar intr-o cratita, fara sa il ardem.
Turnam laptele peste caramel (atentie la aburi!) si amestecam pana zaharul se topeste complet.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana acesta se topeste.
Turnam in fir subtire ouale mixate dinainte cu zaharul si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o smantana.










Adaugam nucile  si lasam sa mai dea 2-3 clocote. 
Dam cratita deoparte si adaugam esenta. 
Punem crema peste prima foaie de napolitana si nivelam.Peste crema punem a doua foaie, apasam usor si intindem alt strat de crema. Procedam asa pana terminam crema si foile.
Infasuram prajitura  in folie de plastic (optional), punem o greutate peste ea (eu am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se preseze bine.
Taiem prajitura inainte de servire.Este delicioasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Sa va fie de folos!
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu mai jos. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

...

Articole recente