27.06.2016

Foi de napolitana cu crema caramel

Una dintre cele mai rapide si simple prajituri...copiii o vor adora.





loading...

       Ingrediente:
  • un pachet mare foi napolitana 
      Pentru crema: 
  • 500 g nuca 
  • 250 g zahar
  • 300 g unt 
  • 6 oua 
  • 250 ml lapte
  • 1 sticluta esenta de rom 
      Pentru caramel:
  • 250 g zahar 





Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FOI DE NAPOLITANA ,NUCA SI RAHAT

Mod de preparare:
Sfaramam nuca cu ciocanul de snitele sau o taiem marunt.
Caramelizam 250 g de zahar intr-o cratita, fara sa il ardem.
Turnam laptele peste caramel (atentie la aburi!) si lasam pe foc mic pana zaharul se topeste complet.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana acesta se topeste.
Turnam in fir subtire ouale mixate dinainte cu zaharul si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa ca o smantana.










Adaugam nucile si lasam sa mai dea 2-3 clocote.
Dam cratita deoparte si adaugam esenta.
Punem crema peste prima foaie de napolitana si nivelam. Peste crema punem a doua foaie, apasam usor si intindem alt strat de crema. Procedam asa pana terminam crema si foile.
Infasuram prajitura in folie de plastic (optional), punem o greutate peste ea (eu am pus un fund de lemn si o oala de 10 litri plina cu apa) si o lasam pana a doua zi sa se preseze bine.
Taiem prajitura inainte de servire. Este delicioasa.
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitai,in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.












loading...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Recent

About Us

Articole recente