18.01.2019

Tort din clatite "Cusma lui Guguta"

Tortul din clatite "Cusma lui Guguta" este o varianta rapida a celebrului tort moldovenesc. Reteta originala(din Republica Moldova) este cu rulouri din aluat fraged, umplute cu visine. Recomand cu drag sa-l faceti si voi!❤


Daca probati reteta mea de Tort din clatite "Cusma lui Guguta", va astept cu drag sa reveniti sisa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
     Pentru umplutura;
  • vom folosi visine fara samburi, bine scurse. Pot fi visine pastrate cu zahar, visine din compot sau proaspete, congelate sau chiar dulceata de visine. 
    Crema:
  • 400 ml smantana pentru frisca 
  • 150 g smantana grasa fermentata(smantana normala) 
  • 5 linguri zahar pudra sau dupa gust 
  • 1 pliculet intaritor de frisca (optional) 
     Pentu decor:
  • 3 patratele de ciocolata 
  • cateva visine 



Mod de preparare
Crema:

Smantana pentru frisca si smantana fermentata trebuie sa stea peste noapte in frigider.
Punem in vasul mixerului sau in alt vas smantana pentru frisca si adaugam zaharul pudra si intaritorul. Mixam pana aceasta prinde consistenta, apoi adaugam smantana fermentata si continuam mixarea la viteza medie. In maxim un minut dupa ce adaugam smantana fermentata, crema ar trebui sa fie gata.
Asamblare:
Pe fiecare foaie de clatita punem cate un rand de visine, apoi rulam cat de strans putem. Pe un platou lunguiet vom face o piramida din clatite si crema. Avem grija cum repartizam crema ca sa ne ajunga. Vom aseza prima data patru clatite, iar peste ele vom pune un strat de crema. Apasam usor peste crema ca sa intre si printre rulouri. Continuam cu trei clatite si crema. Urmeaza alte doua clatite, crema si la final ultima clatita. Acoperim in totalitate tortul cu crema si il nivelam dandu-i forma de piramida. Dupa ce il nivelam trasam dungi cu o spatula de bucatarie cu zimti(se poate folosi o furculita). Ornam tortul cu ciocolata rasa si visine. Dam tortul pentru cel putin 3 ore la frigider sau cel mai bine peste noapte, dupa care il putem portiona si servi. Superb acest desert..si la gust si la aspect. Este un tort usor de preparat si absolut delicios...oare este cineva care sa nu iubeasca clatitele?😍
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💚. Puteti sa distibuiti  pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de TORTURI.

















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).