29.01.2019

Prajitura cu biscuiti si crema de frisca cu mascarpone

Un desert rapid, fara coacere si cu gust minunat. Sa incercati reteta, o s-o tot repetati!  Recomand portie dubla! 💜


Daca probati reteta mea de Prajitura cu biscuiti si crema de frisca cu mascarpone, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.



    Ingrediente
    Blat:

  • 150 g biscuiti Oreo 
  • 200 g biscuiti Petit Beurre 
  • 100 g unt 
  • 100 ml lapte 
    Crema:
  • 500 ml frisca indulcita
  • 100 g ciocolata alba 
  • 250 g mascarpone 
  • 4 biscuiti Oreo 
    Decor:
  • 4 biscuiti Oreo 


Mod de preparare
Blat:

Rupem biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam peste ei untul topit(rece) si laptele, apoi amestecam bine.
Asternem hartie pe fundul unei tavi cu inel detasabil (6x17x27 cm) si punem amestecul de biscuiti. Il intindem uniform si il presam bine cu lingura. Daca nu aveti o tava detasabila imbracati cu hartie de copt(o taiati mai mare) interiorul oricarei tavi/vas si cand prajitura este gata o scoateti usor ajutandu-va de marginile hartiei. Dam tava la rece pana pregatim crema.
Crema:
Punem intr-o craticioara 200 ml frisca si ciocolata rupta bucatele. Asezam craticioara pe foc mic si amestecam continuu pana ciocolata se topeste. Atentie, frisca nu trebuie sa fiarba! O lasam sa se raceasca ( o putem tine si la frigider o jumatate de ora). Peste frisca rece adaugam amestecul (rece) de frisca si ciocolata si o mixam pana capata consistenta. Adaugam si branza mascarpone si mai mixam cateva secunde. Rupem biscuitii si ii adaugam in crema. Amestecam usor cu o spatula.
Scoatem tava cu blatul din frigider si intindem crema peste el. Deasupra ornam cu biscuiti rupti.
Dam din nou tava la frigider pentru 2-3 ore, dupa care scoatem prajitura din tava si o portionam. Rapida si buna!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plusa alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😍. Puteti sa distribuiti  pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete de DULCIURI.














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!

COPYRIGHT Bunătăți din bucătăria Gicuței ©2016- 2024. Toate articolele și imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.).