03.07.2018

Tocanita cu vinete, ardei copti si carne de porc

Aceasta tocanita este foarte buna si se poate prepara cu orice fel de carne. Eu in timpul verii o fac cel putin de 2-3 ori, fie cu carne de porc sau pasare, iar iarna folosesc  vinete si ardei pe care ii congelez de toamna.

loading...


      Ingrediente
  • 700 g carne de porc 
  • o vanata mare(coapta si curatata de coaja) 
  • 5 ardei capia( copti si curatati de coaja, cotoare si seminte) 
  • o ceapa 
  • o lingura pasta de rosii/bulion 
  • 2-3 linguri ulei 
  • boia 
  • sare 
  • piper 
  • cateva fire de patrunjel 





Aici gasiti si o altfel de TOCANITA CU VINETE SI CARNE DE PASARE.
Aici gasiti reteta TOCANITEI CU LEGUME SI PUI.

Mod de preparare:

Spalam carnea de porc si o taiem in cubulete.
Incingem uleiul intr-o cratita si adaugam cuburile de carne (le tamponam cu servetele inainte). Lasam carnea sa se rumeneasca pe toate partile, apoi adaugam ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta se inmoaie adaugam ardeiul taiat (l-am taiat mai grosier), apoi vinetele tocate. Amestecam si dupa 1-2 minute de calire turnam o cana cu apa. Acoperim partial cratita cu un capac si lasam mancarea sa fiarba la foc mic. Din cand in cand amestecam in mancare si verificam ca apa sa nu scada prea mult ca exista riscul ca tocanita sa se lipeasca de fundul cratitei. Daca mai este nevoie mai adaugam cate putina apa fierbinte. Cand bucatile de carne sunt bine patrunse adaugam pasta de rosii, apoi condimentam cu boia, sare si piper. Mai lasam aproximativ 10 minute sa fiarba, apoi inchidem focul de sub cratita si adaugam patrunjelul tocat marunt. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.






loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Articole recente