15.05.2018

Pui pe sticla cu cartofi la cuptor

Pentru un pranz in familie delicios si satios va recomand cu drag Puiul pe sticla cu cartofi la cuptor. Sper sa incercati cat mai curand reteta!💜


Daca probati reteta mea de Pui pe sticla si cartofi la cuptor, va invit cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


   Ingrediente:
  • un pui intreg(am avut un pui de 1,200kg)
  • 5-6 cartofi(800 g)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • o lingura miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita sare
  • o lingurita condimente pentru pui
  • piper
  • boia
  • o frunza de dafin
  • un pahar cu vin alb(optional)

Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam bine puiul pe exterior si in interior. Il lasam la scurs.
Intr-un borcan punem uleiul, mierea, zeama de lamaie, condimentele de pui, piper si boaia. Inchidem borcanul cu capac si il scuturam bine sa se amestece ingredientele.
Cu 3/4 din acest amestec pensulam puiul in interior si exterior. Ce ramane il pastram pentru mai tarziu.
Curatam, spalam si taiem cartofii in felii mai mari. Ii condimentam cu sare, boia si piper.
Spalam o sticla/borcan. Ideal ar fi o sticla mai mica(330ml) sau un borcan ceva mai inalt, ca sa putem “inchide” cu o scobitoare pielea de la gatul puiului. Daca este inchisa, tot aburul care iese din sticla patrunde in interiorul puiului si il face mai fraged si mai aromat. Adaugam o frunza de dafin in sticla/borcan, vinul si completam cu apa pana ulmplem sticla/borcanul pe 3/4.
Punem sticla/borcanul in mijlocul unei tavi de cuptor si asezam puiul pe ea/el. Adaugam cartofii cu usturoiul feliat si turnam o cescuta cu apa.
Mai ungem puiul odata pe exterior cu amestecul ramas de ulei si condimente. Coacem puiul la cuptor(foc mediu 180°C)pentru aproximativ o ora si jumatate.Timpul poate varia in functie de marimea puiului. Verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult, iar daca este nevoie mai completam cu putina apa. Daca puiul se rumeneste prea repede in partea de sus, il puteti acoperi cu o bucata de folie de aluminiu sau hartie de copt(doar pe partea rumenita). Cand furculita intra usor in pieptul puiului inseamana ca este gata.
Scoatem tava cu puiul din cuptor, lasam 10 minute sa se racoreasca, apoi indepartam borcanul/sticla, (cu atentie ca sa nu ne ardem).Il punem pe un platou impreuna cu cartofii. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.






Aici gasiti reteta PUIULUI INTREG LA PUNGA.
Aici gasiti reteta PUIULUI CU CARTOFI PE PAT DE SARE.

5 comentarii:

  1. 🤩 Delicios. Mulțumesc pentru rețetă.

    RăspundețiȘtergere
  2. Va multumesc pentru reteta!Foarte bun si usor de facut!👏🤗

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, ma bucur mult ca v-a placut. Iti multumesc si eu pentru vizita si comentariu, o seara frumoasa va doresc!

      Ștergere
  3. Anonim8/5/22

    Multumesc pentru retete! Super!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu drag, iti multumesc si eu pentru aprecieri. O zi frumoasa!

      Ștergere

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!