15.05.2018

Pui pe sticla cu cartofi la cuptor

Pentru un pranz in familie delicios si satios va recomand cu drag Puiul pe sticla cu cartofi la cuptor.


Daca probati reteta mea de Pui pe sticla si cartofi la cuptor, va invit cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.


loading...

       Ingrediente:
  • un pui intreg(am avut un pui de 1,200kg)
  • 5-6 cartofi(800g)
  • 2-3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • o lingura miere
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • o lingurita sare
  • o lingurita condimente pentru pui
  • piper
  • boia
  • o frunza de dafin
  • un pahar cu vin alb(optional)



Aici gasiti reteta PUIULUI INTREG LA PUNGA.
Aici gasiti reteta PUIULUI CU CARTOFI PE PAT DE SARE.


Mod de preparare:
Parlim, curatam si spalam bine puiul pe exterior si in interior. Il lasam la scurs.
Intr-un borcan punem uleiul, mierea, zeama de lamaie, condimentele de pui, piper si boaia. Inchidem borcanul cu capac si il scuturam bine sa se amestece ingredientele.
Cu 3/4 din acest amestec pensulam puiul in interior si exterior. Ce ramane il pastram pentru mai tarziu.
Curatam, spalam si taiem cartofii in felii mai mari. Ii condimentam cu sare, boia si piper.
Spalam o sticla/borcan. Ideal ar fi o sticla mai mica(330ml) sau un borcan ceva mai inalt, ca sa putem “inchide” pielea de la gatul puiului cu o scobitoare. Daca este inchisa, tot aburul care iese din sticla patrunde in interiorul puiului si il face mai fraged si mai aromat. Adaugam o frunza de dafin in sticla/borcan, vinul si completam cu apa pana ulmplem sticla/borcanul pe 3/4.
Punem sticla/borcanul in mijlocul unei tavi de cuptor si asezam puiul pe ea/el. Adaugam cartofii cu usturoiul feliat. Turnam o cescuta cu apa.
Mai ungem puiul odata pe exterior cu amestecul ramas de ulei si condimente. Coacem puiul la cuptor(foc mediu)pentru aproximativ o ora si jumatate(depinde de marimea puiului). Verificam ca apa din tava sa nu scada prea mult, iar daca este nevoie mai completam. Daca puiul se rumeneste prea repede in partea de sus, il puteti acoperi cu o bucata de folie de aluminiu sau hartie de copt(doar pe partea rumenit). Cand furculita intra usor in pieptul puiului inseamana ca este gata. Deliciu!!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.






Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente