02.05.2018

Prajitura turnata cu branza dulce si capsuni

Un desert rapid si delicios pe care il putem face simplu sau cu fructe de sezon. Se pot folosi fructe congelate, de la borcan sau din compot.❤

Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu branza dulce si capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite.


    Ingrediente:
    Blat:

  • 3 oua
  • 175 g zahar(9 linguri)
  • 200 g faina(8 linguri )
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
    Umplutura:
  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos de la Lidl)
  • 3 oua
  • 150 g zahar(6 linguri)
  • 3 linguri gris
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 250 g capsuni+3 linguri zahar
  • un varf cutit de sare
    Pentru finisat:
  • o lingura cu zahar pudra

Mod de preparare:
Taiem in bucati potrivite capsunile spalate, adaugam cele 3 linguri de zahar peste ele si le amestecam in asa fel incat  zaharul sa cuprinda toate bucatile de fructe. Le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Blat:
Spargem ouale in vasul mixerului sau in alt bol, adaugam sarea peste ele si le mixam. Punem zaharul in 2-3 reprize si mixam pana acesta se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire, apoi adaugam treptat faina cernuta si amestecata cu praful de copt, alternand cu laptele. Spre sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie si esenta. Turnam jumatate din compozitia de blat intr-o tava(24x24cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°C) pentru 10-12 minute sau pana blatul este ferm la atingere..
In acest timp pregatim umplutura:
Mixam branza cu zaharul, sarea si ouale. Adaugam grisul si esenta. Cu ajutorul unei spatule incorporam capsunile bine scurse. 
*
Scoatem tava cu blatul din cuptor si distribuim pe toata suprafata amestecul de branza si fructe. Restul de aluat il turnam uniform peste amestecul de branza.
Dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute sau pana prajitura se rumeneste frumos. Cand este gata, lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem portiona si pudra cu zahar. Rapida si delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca💜. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.













Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI CACAO.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI BEZEA.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Daca va place reteta(sau nu ), va rog sa-mi lasati un comentariu. Multumesc anticipat!