02.05.2018

Prajitura turnata cu branza dulce si capsuni

Un desert rapid si delicios pe care il putem face simplu sau cu fructe de sezon.

Daca probati reteta mea de Prajitura turnata cu branza dulce si capsuni, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.




loading...
      Ingrediente:
      Blat:

  • 3 oua
  • 175 g zahar(9 linguri)
  • 200 g faina(8 linguri cu varf)
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • o lingurita esenta de vanilie
  • o lingurita coaja de lamaie
  • un pliculet praf de copt
  • un varf cutit de sare
      Umplutura:
  • 500 g branza de vaci (am folosit Pilos de la Lidl)
  • 3 oua
  • 150g zahar(6 linguri)
  • 3 linguri gris
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 250 g capsuni+3 linguri zahar
  • un varf cutit de sare
      Pentru finisat:
  • o lingura cu zahar pudra




Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI CACAO.
Aici gasiti reteta PRAJITURII CU FRUCTE SI BEZEA.



Mod de preparare:
Taiem in bucati potrivite capsunile spalate, adaugam cele 3 linguri de zahar peste ele si le amestecam ca zaharul sa cuprinda toate bucatile de capsune. Le punem intr-o strecuratoare la scurs.
Blat:
Spargem ouale in vasul mixerului sau intr-un bol, adaugam sarea peste ele si le mixam. Punem zaharul in 2-3 reprize si mixam pana acesta se dizolva. Turnam uleiul in fir subtire si mixam. Adaugam treptat faina cernuta cu praful de copt, alternand cu laptele. Spre sfarsit aromatizam cu coaja de lamaie si esenta. Turnam jumatate din compozitia de blat intr-o tava(24x24cm) tapetata cu hartie de copt. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu(180°) pentru 10-12 minute.
In acest timp pregatim umplutura:
Mixam branza cu zaharul, sarea si ouale. Adaugam grisul si esenta. Cu ajutorul unei spatule incorporam capsunile bine scurse. Scoatem tava cu blatul din cuptor si distribuim(cu lingura) amestecul de branza, pe toata suprafata blatului. Restul de blat il turnam uniform peste amestecul de branza.
Dam din nou tava la cuptor pentru aproximativ 30 de minute, pana prajitura se rumeneste frumos. Cand este gata, lasam prajitura in tava sa se raceasca, apoi o putem portiona si pudra cu zahar. Rapida si delicioasa!
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti mai multe retete cu DULCIURI.












loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente