17.05.2018

Pilaf cu carne de pasare si legume

Un pilaf clasic, pufos si tare gustos. Se asemana tare la gust cu pilaful pe care il mancam in copilarie...

Daca probati reteta mea de Pilaf cu carne de pasare, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-a placut.

loading...

      Ingrediente:
  • 1 kg carne de pasare(am folosit piept de curcan crescut la curte)
  • o cana de 250 ml cu orez
  • 2 buc. morcov
  • 2 buc. ceapa
  • 2 buc. ardei gras
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 2-3 linguri ulei
  • cateva fire de patrunjel




Aici gasiti reteta PILAFULUI CU DOVLECEI.
Aici gasiti reteta SUPEI DE PASARE CU GALUSTE.


Mod de preparare:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Adaugam un morcov, o ceapa si un ardei. Eu le-am fiert in oala sub presiune pentru aproximativ 35 de minute. Daca le fierbeti intr-o oala normala, puneti mai intai carnea sa fiarba, spumati, apoi adaugati legumele. Cand este carnea aproape fiarta o scoatem pe o farfurie si indepartam legumele. Pastram supa rezultata.
Curatam, spalam si tocam marunt legumele ramase.
Incingem uleiul intr-o cratita si punem ceapa. O calim pana se inmoaie, apoi aduagam morcovul si ardeiul. Amestecam, si dupa 1-2 minute punem orezul spalat si bine scurs. Calim pana orezul devine translucid, apoi adaugam 4 cani(aceeasi cana de 250ml) din supa in care a fiert carnea si legumele.  Punem si carnea ( am indepartat oasele), asezonam cu sare si piper si cand clocoteste dam cratita la cuptor la foc mediu. Daca folositi pui din comert adaugati carnea fiarta mai spre sfarsit, cu 10 minute inainte ca pilaful sa fie gata. Din cand in cand amestecam usor in cratita. Cand orezul este fiert si a absorbit aproape tot lichidul, inchidem cuptorul, acoperim cratita cu capac si mai lasam sa stea asa aproximativ 10 minute. La sfarsit presaram patrunjel verde tocat. Este un pilaf pufos si tare gustos
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca :). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.









Daca va plac retetele mele si vreti sa primiti notificari de la Facebook atunci cand postez si altele, intrati AICI pe pagina mea si dati like (asta in caz ca nu ati facut-o ), apoi dati click pe “Urmareste” si selectati optiunea '’Vezi mai intai’'. Am atasat o poza mai jos ca sa vedeti exact pasii pe care trebuie sa-i urmati. 


loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente