17.04.2018

Rulouri din aluat foietaj umplute cu crema de lamaie

Rulouri din aluat foietaj umplute cu crema de lamaie sunt un desert foarte simplu de preparat si tare bun. Aceste rulouri se mai pot umple cu frisca vanilata sau cu diferite creme💜.

Daca probati reteta mea de Rulouri din foietaj umplute cu crema de lamaie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut. Toate sfaturile/sugestiile primite de la voi sunt binevenite, omul cat traieste invata.

   

      
    Ingrediente:
  • 500 g aluat foietaj
  • un galbenus pentru uns
    Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar(150 g) sau dupa gust
  • 3 linguri cu faina(75 g)
  • 100 g unt
  • coaja si sucul unei lamai potivite ca marime
  • un varf cutit de sare
   Pentru uns rulourile:
  • un galbenus amestecat cu 3 linguri lapte

Mod de preparare
Rulouri:

Mai intai aprindem cuptorul la foc mediu spre mare(200°C). Aluatul trebuie sa fie dezghetat.
Il intindem putin cu sucitorul(eu l-am intins direct pe folia in care a fost impachetat), apoi il taiem in fasii de aproximativ un centimetru jumatate latime. Rulam fiecare fasie pe formele de metal(neunse), suprapunand-ule putin, apoi le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Le ungem cu galbenus si dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute sau pana rulourile devin aurii. Cand sunt gata le desprindem imediat(ne ajutam de un prosop sau servetele din hartie) avand grija sa nu le rupem pentru ca sunt foarte fragile. Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile si laptele, apoi amestecam bine cu telul.
Punem vasul pe foc mic sau pe baie de aburi si amestecam continuu ca sa nu se lipeasca sau sa faca cocoloase. Cand incepe sa prinda consistenta adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si o mai lasam pe foc pana devine ca o smantana mai groasa (aproximativ 5-7 minute). Cand este gata, o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam si lasam crema sa se raceasa. Amestecand in ea din cand in cand ca sa nu faca crusta.
*
Cu ajutorul unei seringi de bucatarie/posh, umplem rulourile cu crema racita. Se pot consuma imediat sau se pot lasa cateva ore ca sa se inmoaie rulourile. Sunt bune oricum…
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii plus alte doua retete pentru inspiratie. Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). In felul acesta imi rasplatiti munca 😊. Puteti sa distribuiti pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
Nu uitati, in fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook , unde postez si alte retete delicioase. Ma puteti urmari si pe Instagram sau pe Pinterest.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti toate RETETELE MELE IN ORDINE ALFABETICA.
 
 
 
 
 

2 comentarii:

  1. Anonim28/12/23

    Arată foarte bine! O să încerc și eu această rețetă!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri! Astept sa imi spui cat de mult v-au placut. Sarbatori fericite!

      Ștergere