17.04.2018

Rulouri din aluat foietaj umplute cu crema de lamaie

Un desert foarte simplu si tare bun. Aceste rulouri se mai pot umple cu frisca vanilata sau cu diferite creme.

Daca probati reteta mea de Rulouri din foietaj umplute cu crema de lamaie, va astept cu drag sa reveniti si sa imi spuneti cat de mult v-au placut.



loading...
      
       Ingrediente:
  • 500g aluat foietaj
  • un galbenus pentru uns
       Crema:
  • 500 ml lapte
  • 4 galbenusuri
  • 6 linguri zahar(150g) sau dupa gust
  • 3 linguri cu faina(75g)
  • 100 g unt
  • coaja si sucul unei lamai potivita ca marime
  • un varf cutit de sare
      Pentru uns rulourile:
  • un galbenus amestecat cu 3 linguri lapte






Aici gasiti reteta de RULOURILOR UMPLUTE CU CREMA DE VANILIE (aluat de casa).
Aici gasiti reteta NUCILOR UMPLUTE CU CREMA DE CIOCOLATA.
Mod de preparare 
Rulouri:
Mai intai aprindem cuptorul la foc mediu spre mare(200°). Aluatul trebuie sa fie dezghetat.
Il intindem putin cu sucitorul(eu l-am intins direct pe folia in care a fost impachetat), apoi il taiem in fasii de aproximativ un centimetru jumatate latime. Rulam fiecare fasie pe formele de metal(neunse), suprapunand-ule putin, apoi le punem intr-o tava captusita cu hartie de copt. Le ungem cu galbenus si dam tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute pana rulourile devin aurii. Cand sunt gata le desprindem imediat(ne ajutam de un prosop sau servetele din hartie) avand grija sa nu le rupem pentru ca sunt foarte fragile. Le lasam sa se raceasca.
Crema:
Intr-un vas amestecam faina cu zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile si laptele, apoi amestecam bine cu telul.
Punem vasul pe foc mic sau pe baie de aburi si amestecand continuu ca sa nu se lipeasca. Cand incepe sa prinda consistenta adaugam zeama si coaja rasa de lamaie si o mai lasam pe foc pana se devine ca o smantana mai groasa(aproximativ 5-7 minute). Cand este gata, o dam deoparte si adaugam untul taiat cubulete. Omogenizam si lasam crema sa se raceasa. Amestecand din cand in cand ca sa nu faca crusta.
 
Cu ajutorul unei seringi de bucatarie/posh, umplem rulourile cu crema racita. Se pot consuma imediat sau se pot lasa cateva ore ca sa se inmoaie rulourile. Sunt bune oricum…
Mai jos am atasat cateva fotografii din timpul prepararii.
Daca va place reteta, va rog sa-mi lasati un comentariu(rubrica de comentarii este mai jos). Puteti distribui pe facebook sau in alte retele de socializare. Va pup si va mai astept in bucataria mea!
Sa va fie de folos!
In fiecare zi va astept pe pagina mea de facebook cu retete delicioase, ca sa aveti de unde va inspira.
Daca doriti, va puteti inscrie in grupul "Bunatati din bucatariile noastre" sa gatim si sa ne sfatuim impreuna.
Aici gasiti si alte RETETE DE DULCIURI.
 
 
 
 
 

loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Postări populare

Toate articolele si imaginile de pe acest blog aparțin autorului Bunătăți din bucătăria Gicuței. Publicarea lor integrală sau parțială fără acordul scris al autorului, se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea nr 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Articole recente